Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje bus steigiami pabėgėlių integracijos centrai | Kas vyksta Kaune

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje bus steigiami pabėgėlių integracijos centrai

BNS 2015/09/23 10:44
Kas vyksta Kaune nuotr.

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje bus steigiami užsieniečių integracijos centrai, trečiadienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Ji paskelbė konkursą nevyriausybinėms organizacijoms dėl šių centrų įsteigimo.

Anot SADM, centrai bus steigiami miestuose, kur užsieniečių skaičius yra didžiausias.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė Vyriausybėje žurnalistams paaiškino, kad tokie centrai jau buvo sukurti ir veikė iš 2007-2013 metų ES paramos. Dabar paskelbtas konkursas pratęsti jų veiklai.

„Jų pagrindinis tikslas yra informavimas, švietimas, teisinė pagalba. Jeigu tam piliečiui, kuris kreipėsi į integracijos centrą, reikia vertėjo pagalbos ar jį kur nors nuvežti, integracijos centrai tą ir atlieka“, – aiškino ministrė.

Numatoma projektų trukmė – nuo 3 iki 3,5 metų. Jie bus finansuojami Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo 2014–2020 metų nacionalinės programos lėšomis.

Integracijos centruose bus organizuojami lietuvių kalbos ir pilietinio orientavimo mokymai, teikiamos teisinės, psichologo konsultacijos, vykdomos informavimo, konsultavimo, tarpininkavimo, atstovavimo, kitos socialinės pagalbos veiklos bei priemonės, kurių pagalba leidimą gyventi Lietuvoje turintiems trečiųjų šalių piliečiams palengvinamos galimybės įsilieti į darbo rinką.

Integracijos centruose paslaugas galės gauti leidimus gyventi Lietuvoje turintys užsieniečiai, įskaitant ir tuos asmenis, kurie dėl migrantų krizės bus perkelti į Lietuvą iš Italijos, Graikijos, Vengrijos ar trečiųjų šalių.

Iš viso Lietuva per dvejus metus įsipareigojo priimti 1105 asmenis iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA