Seimas siunčia gerą žinią mažai uždirbantiems – pritarta minimalios algos didinimui | Kas vyksta Kaune

Seimas siunčia gerą žinią mažai uždirbantiems – pritarta minimalios algos didinimui

BNS 2015/09/22 13:06
Archyvo nuotr.

Seimas pritarė „darbiečių“ siūlymui nuo 2016 metų liepos minimalią mėnesio algą (MMA). Ji bus didinama iki 437 eurų. Vyriausybė jau yra įsipareigojusi nuo kitų metų sausio MMA padidinti 25 eurais iki 350 eurų.

Seimas antradienį priėmė „darbiečių“ siūlytą rezoliuciją dėl MMA didinimo – už balsavo 50, prieš – 6, o susilaikė 37 parlamentarai.

„Vyriausybė pažiūrės, kiek ji turės pinigų… Ne tik kovinių mašinų pirkimui ar pabėgėlių apgyvendinimui, bet ir savo žmonėms“, – teigė „darbiečių“ frakcijos vadovas Kęstutis Daukšys.

Biudžeto ir finansų komiteto narys liberalsąjūdietis Kęstutis Glaveckas suskaičiavo, kad MMA didinimui iki 437 eurų reikės papildomai apie 200-250 mln eurų.

„Grynos biudžeto išlaidos atmetus lėšas, kurios grįžtų į biudžetą per mokesčius, būtų apie 170 mln. eurų“, – teigė parlamentaras.

Ekonomikos komiteto narys „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis pareiškė, kad MMA didinimu verslui duodamas signalas „mažinti etatus, didinti darbo valandas, priimti į darbą nelegaliai dirbančius“. Komiteto vadovas pasiūlė iš viso naikinti MMA, nes ji skatina algas „vokeliuose“.

Socialdemokratė Irena Šiaulienė prašė patarti, iš kur Vyriausybei rasti finansinių išteklių. Ji taip pat pareiškė, kad keliant MMA, nukentės mažus atlyginimus gaunantys kvalifikuoti darbuotojai: „Pastatom į kokią padėti žmones, kurie su aukštuoju išsilavinimu ir dirba kvalifikuotą darbą“.

Praėjusią savaitę po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio „darbiečių“ lyderis Valantinas Mazuronis teigė, kad partija sieks, jog kitų metų biudžete būtų numatyta lėšų MMA kėlimui iki 400 eurų.

„Darbiečių“ duomenimis, 2014 metų spalį MMA ar mažiau gavo 211,4 tūkst., arba 19,4 proc. šalies darbingo amžiaus žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA