Žada bausti sankryžose KET pažeidinėjančius vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Žada bausti sankryžose KET pažeidinėjančius vairuotojus

Asociatyvinė/ R.Tenio nuotr.

Pastebima, jog Kauno sankryžose vairuotojai vis dažniau pažeidinėja taisykles. Dėl tokio vairavimo ne tik sukeliamas pavojus kitiems eismo dalyviams, bet taip pat ir sudaromos spūstys.

Kauno kelių policijos atstovai praneša, jog artimiausiu metu judriose miesto sankryžose bus rengiamas reidas. Jo metu policijos pareigūnai įvairiose miesto sankryžoje fiksuos vairuotojų elgesį ir baus nedrausmingus eismo dalyvius.

Bus stebima, ar vairuotojai nevažinėja chuliganiškai, t.y., ar nesistengia kitų eismo dalyvių aplenkti išvažiuojant į priešpriešinę eismo juostą, ar važiuoja tik per leistiną šviesoforo signalą. Taip pat bus fiksuojama, ar Kauno vairuotojai linkę į sankryžą važiuoti tada, kai joje yra kliūtis.

„Už chuliganišką vairavimą vairuotojai gali prarasti teises nuo 12 iki 24 mėnesių taip pat susimokėti apie 300 eurų. Jei į sankryžą įvažiuos degant raudonam šviesoforo signalui, taip pat gali tekti atsisveikinti su teisėmis. Dėl įvažiavimo į sankryžą, kai joje dar yra kliūtis, reikia žiūrėti kiek laisviau, nes Kelių eismo taisyklėse sakoma, jog iš vienos pusės vairuotojui draudžiama įvažiuoti į sankryžą, jei joje yra kliūtis, iš kitos pusės – vairuotojai turi leisti užbaigti pradėtą manevrą. Už tokius pažeidimus numatyta simbolinė bauda, nes šiuo atveju daugiau reikia pačių žmonių mandagumo“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Kol kas nėra aiški tiksli reido diena, tačiau gali būti, kad pareigūnai sankryžą stebės ketvirtadienį, penktadienį arba kitos savaitės dieną. Tokia akcija siekiama užtikrinti, jog eismas sankryžose vyktų pagal taisykles ir nesusidarytų spūstys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA