Pirmieji pabėgėliai į Lietuvą gali atvykti jau šiemet | Kas vyksta Kaune

Pirmieji pabėgėliai į Lietuvą gali atvykti jau šiemet

BNS 2015/09/21 17:24
"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Pirmieji pabėgėliai į Lietuvą bus perkelti iš Italijos, jie gali atvykti dar šiemet, sako vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.

„Gali būti, kad šių metų gale pirmieji pabėgėliai jau bus. Pirmieji bus iš Italijos – šitą galime patvirtinti tikrai“, – BNS pirmadienį sakė E.Jankevičius.

„Pirmojo vežimo norėtumėme nedaryti labai didelio, tai būtų nuo 50 iki 100 žmonių. Priežastys suprantamos – pirmas kartas būna sunkesnis“, – pridūrė jis.

Anot viceministro, šiuo metu per Lietuvos ambasadą Italijoje tariamasi dėl pirmojo Lietuvos atstovų vizito į Italijos pabėgėlių centrus – Lietuvos pusė siekia, kad vizitas įvyktų jau kitą savaitę.

Iš pradžių Lietuvos Vyriausybės atstovų delegacija ketina įvertinti, kaip Italija vykdo pirminę atranką, taip pat susitikti su tarptautinėmis nevyriausybinėmis organizacijomis. Anot viceministro, atsakius į organizacinius klausimus, į Italijoje esančius pabėgėlių centrus bus siunčiami atrankos specialistai.

Vyriausybė ketina sudaryti tarpžinybinę komisiją, kuri spręstų ir koordinuotų su pabėgėlių perkėlimu, integracija susijusius klausimus. Už pabėgėlių koordinavimą atsakingos ministerijos taip pat yra sudariusios darbo grupes dėl būsimų atvykėlių socialinės integracijos, švietimo ir kitų klausimų.

Lietuva pritarė Europos Komisijos pasiūlymui per dvejus metus paskirstyti 160 tūkst. pabėgėlių, šiuo metu esančių Vengrijoje, Graikijoje ir Italijoje. Pagal jį, Lietuva priims 1105 asmenis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA