Automobilį į autobusą ar troleibusą iškeitę kauniečiai dalyvaus loterijoje | Kas vyksta Kaune

Automobilį į autobusą ar troleibusą iškeitę kauniečiai dalyvaus loterijoje

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Rugsėjo 16–22 dienomis vykstanti tarptautinė Europos judrioji savaitė paprastai baigiama Diena be automobilio. Žmonės kviečiami palikti automobilį namuose ir rinktis aplinkai draugiškesnes transporto priemones, tokias kaip dviratis, autobusas ir troleibusas ar tiesiog eiti pėsčiomis.

Rugsėjo 22-ąją UAB „Kauno autobusai“ rengia akciją-loteriją „Važiuok viešuoju transportu ir kvėpuok švaresniu oru!“. Šią dieną nuosavą automobilį į viešojo transporto priemonę iškeitę vairuotojai ne tik turės progą įsitikinti, kad autobusu ar troleibusu kelionės tikslą galima pasiekti pigiai, greitai ir patogiai, bet ir turės šansą kartu su savo draugų kompanija smagiai pasivažinėti po miestą ekologiška transporto priemone – Linksmuoju troleibusu.

Automobilį namuose palikusiems kauniečiams tereikės į miesto centrą važiuojančio autobuso (Nr. 4, 6, 10, 12, 18, 23, 29, 35, 37, 39) ar troleibuso (Nr. 1, 2, 5, 7, 13, 14, 15, 16) vairuotojui parodyti dokumentą, patvirtinantį, kad automobilį iškeitė į viešojo transporto priemonę (automobilio techninį pasą ar vairuotojo pažymėjimą), ir gauti loterijos kuponą. Akcijos laikas ribotas: ji vyks nuo 6 iki 10 val., t. y. tuo metu, kai dauguma važiuoja į darbą. Gavę kuponą ir per tris dienas užsiregistravę nurodytu telefonu ar elektroniniu paštu, dalyvaus loterijoje. Burtų keliu bus atrinkta 10 laimingųjų. Vienas iš jų laimės pasivažinėjimą po miestą Linksmuoju troleibusu, likusieji bus apdovanoti kitais vertingais prizais. Privaloma išsaugoti tą dieną pirktą autobuso ar troleibuso bilietą.

Specialistų teigimu, automobilių keliamą taršą mieste galima sumažinti beveik trečdaliu, jei daugiau gyventojų persėstų į autobusus, o šie būtų pakeisti į modernius ekologiškus: vienam autobuso keleiviui tarša yra 15 kartų mažesnė nei automobilio keleiviui. Be to, važiuoti viešuoju transportu – ekonomiškai naudingiau.

Kasdien į Kauno gatves išrieda per 300 viešojo transporto priemonių, iš jų daugiau nei pusė – ekologiškų ir aplinkai draugiškų troleibusų ir autobusų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA