Nuo šiol Šančiai turi ne tik kelio ženklą, bet ir Šančines | Kas vyksta Kaune

Nuo šiol Šančiai turi ne tik kelio ženklą, bet ir Šančines

Kas vyksta Kaune nuotr.

Senasis Šančių mikrorajonas Kaune atgimsta. Čia ne tik kapitaliai suremontuotas Juozapavičiaus prospektas, už mėnesio bus atidarytas taip ilgai lauktas tiltas per Nemuną, o iniciatyvūs šančiškiai šį savaitgalį pirmą kartą rengia ir „Šančines“, į kurias stengiasi įtraukti kuo daugiau šio mikrorajono bendruomenės narių.

Šančinių metu vietiniai gyventojai ir svečiai gali išbandyti aktyviais sportinius žaidimais, sudalyvauti teatralizuotoje foto akcijoje. Šančinių programą įsipynė ir penktadienį prasidėjusios Kauno bienalės renginiai, kurie vyksta Drobės fabrike ir Šančių kareivinių teritorijoje.

Kaip teigia organizatoriai, didžioji programos dalis yra orientuota į Šančiuose kuriamą kultūrą: scenoje pasirodo ne tik čia ugdomi jaunieji talentai ir cirko artistai,  bet ir scenos žvaigždė ‒ E. Sipavičius,  konferencijoje pranešimą skaitys knygos „Šančių praeities takais“ autorius prof. J. Vanagas. Šeštadienio vakare gyventojai bus kviečiami atskleisti Šančių kulinarines tradicijas ir atsinešti pačių pasigamintus firminius patiekalus bei dalytis jais prie bendro vakarienės stalo.

Kaip teigia organizatoriai, idėja švęsti Šančių žmonių kultūros šventę brendo jau ne vienerius metus. Pastaraisiais metais rajone vyko įdomūs kultūros renginiai: ne kartą rengtos konferencijos apie Šančių istoriją, „Draugiškos zonos“ meno projektai ir Šančių Kiosko iniciatyvos. Šie kultūros reiškiniai subūrė ir suvienijo neabejingus žmones į aktyvią bendruomenę ir įkvėpė naujiems kūrybiniams darbams.

Šventės organizatoriai šiuo renginiu siekia pradėti kasmetinę Žemųjų Šančių  šventę, kuri puoselėtų, gaivintų ir skleistų turtingą  rajono kultūrą, stiprintų žmonių bendravimą ir pasididžiavimą savo veikla ir gyvenamąja vieta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA