Kauno valstybinis dramos teatras pradėjo 96-ąjį sezoną | Kas vyksta Kaune

Kauno valstybinis dramos teatras pradėjo 96-ąjį sezoną

Organizatorių nuotr.

Šiandien, pakilus scenos uždangai, prasidės 96-asis Kauno valstybinio dramos teatro sezonas. Teatras jį atidaro premjera „Miškinis“.

Naująjį sezoną Kauno dramos teatras pasitinka po beveik dešimtmetį vykusios rekonstrukcijos. 10 procentų visų nuveiktų darbų – beveik 2 mln Eur iš visos projekto vertės – investicijos iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.
Didžioji salė su scena, kurioje vykdavo spektakliai didelėms žiūrovų grupėms, dėl avarinės būklės buvo išgriauta ir visiškai neeksploatuojama. Įrengus didžiąją salę buvo sukurta erdvė, kuri gali priimti iki 550 teatro mėgėjų.

Įgyvendinant projektą, buvo įsigyta moderni scenos įranga, kuri leidžia užtikrinti sceninio veiksmo interaktyvumą, vaizdo dinamiką, užtikrina šiuolaikišką spektaklių vaizdo ir garso kokybę. Siekiant sudaryti sąlygas užsienio turistams lankytis spektakliuose, teatre buvo įdiegta sinchroninio vertimo į populiariausias pasaulio kalbas sistema.
Kauno valstybinis dramos teatras – įsteigtas 1920 metais ir pirmasis profesionalus stacionarus lietuvių dramos teatras, savo scenoje pristatantis žymiausių Lietuvos režisierių kūrybą.

96-ąjį sezoną Teatras pasitinka šūkiu – „Procese“. Teatro tinklalapyje cituojamas vadovas Egidijus Stancikas sako: „Pagrindinis šio sezono akcentas – žmogaus ir kūrėjo sąvokų tarpusavio ryšys. Kiekvienas kūrėjas daro įtaką kultūros srityje vykstantiems procesams, o kiekvienas žmogus sąlygoja jį supančios dabarties kaitą ir yra savo gyvenimo projekcijos kūrėjas.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA