Skaitytojas: byra A. Brazausko hidroelektrinė | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: byra A. Brazausko hidroelektrinė

R.Tenio nuotr.

Vairuotojai apie pirmą valandą turėjo nemažą išgąsčio dozę, kuomet ant Algirdo Brazausko hidroelektrinės pasigirdo smarkus trenksmas ir važiuojamojoje kelio dalyje pabiro įvairios detalės. Pirma šovusi į galvą mintis – griūna pati elektrinė.

„Išgyvenau situaciją kaip iš filmo apie žemės drebėjimą. Vykstant darbams, matyt, truko krano trosas, kažkokia milžiniška plokštė krito žemyn su visu krano kabliu, dalys pažiro ant gatvės, o automobilio stiklas liko aptaškytas tepalais. Išgąsčio užteko ne tik man, bet ir priešpriešinio eismo dalyviams, kurie visi sustojo išgirdę trenksmą“, – baimės potyriais dalinosi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Pasidomėjome situacija ir paaiškėjo, jog pati hidroelektrinė tikrai negriūna. Atliekant darbus nesuveikė krano stabdžiai, todėl A. Brazausko hidroelektrinės teritorijoje nukrito sunkus krovinys. Dabar atliekamas tyrimas, kodėl sugedo krovinį kėlusi technika.

„Atliekant planinius darbus, kranas kėlė krovinį. Keliant jį, nesuveikė krano stabdžiai, tad kranas pavažiavo atgal ir paleido krovinį. Žalos nepadaryta nei pro šalį važiavusiems žmonėms, nei darbininkams, nei technikai. Tik nuo krano atskilo kelios detalės ir išsipylė alyva, kuri jau yra surinkta. Kranai šiaip yra techniškai tvarkingi ir atitinka reikalavimus, tad aiškinamės, kas galėjo kranui nutikti ir greitai jį suremontuosime“, – komentavo „Lietuvos energijos“ Korporatyvinės komunikacijos skyriaus vadovas Valentas Neviera.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA