Lietuvos ir Italijos mūšiui vėl teisėjaus lietuvius apvogęs arbitras | Kas vyksta Kaune

Lietuvos ir Italijos mūšiui vėl teisėjaus lietuvius apvogęs arbitras

delfi.lt 2015/09/16 17:00
R.Tenio nuotr.

Trečiadienį per pietus paaiškėjo, kas teisėjaus didelį ažiotažą keliančioms 2015 metų Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalio rungtynėms tarp Lietuvos ir Italijos rinktinių.

Dideliam Jono Kazlausko, lietuvių žaidėjų ir fanų nepasitenkinimui, itin svarbiai dvikovai vadovaus mūsiškius šiose pirmenybėse jau skriaudęs ispanas Emilio Perezas, o jam padės kroatas Sretenas Radovičius ir juodkalnietis Milošas Koljensičius.

Neįtikėtina, tačiau tai – jau trečias iš paskutinių keturių Lietuvos rinktinės mačų, kuriame švilpuką lūpose laikys lietuvių nemalonę po kontroversiško sprendimo įskaityti jau pasibaigus laikui Matthew Lojeskio pataikytą dvitaškį ir skirti pergalę belgams (74:72) užsitraukęs E. Perezas.

Iškart po šio susitikimo, nepaisant to, kad Lietuvos krepšinio federacija (LKF) kreipėsi į FIBA prašydama paaiškinti, kodėl teisėjai priėmė veikiausiai neteisingą sprendimą net ir pasitelkę vaizdo peržiūrą, E. Perezas buvo paskirtas dirbti ir per Lietuvos bei Čekijos akistatą.

„Nenoriu kalbėti kalbėti apie teisėjavimą, bet nekorektiška yra skirti teisėją, kuris suklydo mūsų tokiose svarbiose rungtynėse“, – tuomet po pergalės prieš čekus 85:81, pasiektos tik po pratęsimo, pareiškė J. Kazlauskas.

Aštuntfinalyje lietuviai identišku rezultatu 85:81, tik be pratęsimo, įveikė Gruziją.

Lietuvos ir Italijos ketvirtfinalio mūšio pradžia – trečiadienį 22 valandą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA