Nelegalios statybos kauniečių šeimą paliko be pastogės | Kas vyksta Kaune

Nelegalios statybos kauniečių šeimą paliko be pastogės

R.Tenio nuotr.

Nuvilnijusi teismų lavina padėjo tašką dviejų kauniečių konflikte. Teismas nusprendė, jog Aleksote vienas sklypo bendrasavininkas pastatus pasistatė nelegaliai. Šiandien pradėti pastato ardymo darbai palieka keturių asmenų šeimą be pastogės.

K. Grybausko gatvėje Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) darbuotojai pradėjo ardyti savavališkai pastatytus pastatus, kuriuose gyveno Romualdo Bridžiulaičio šeima. Iš griaunamų namų kaunietis susirinko daiktus, tačiau nebežino, kur prisiglausti.

Kova dėl nelegalių pastatų prasidėjo dar prieš eilę metų. Prieš 15 metų kaunietis turėjo nugriauti nelegaliai pastatytus namus, tačiau delsė iki šiol. Kadangi savo rankomis statytus namus griauna ne pats, jam bus pateikta sąskaita, kuri gali siekti ir 15 tūkst. eurų.

Istorija prasidėjo nuo to, kai R. Bridžiulaitis be bendraturčio sutikimo Aleksote esančiame žemės sklype savavališkai pastatė kelis ūkinius pastatus. K. Grybausko gatvės gyventojas dar bandė įteisinti statybas, tačiau pastangos buvo bevaisės.

Vyrą imtis nelegalių statybų paskatino tai, jog namas, kuriame jis ir jo šeima buvo įsikūrę, pradėjo griūti. Jam priklausė antrasis namo aukštas, o pirmas – kitiems. Turto bendrasavininkas namo neprižiūrėjo ir jau buvo spėję iš čia išsikelti. Siekdamas apsaugoti keturių asmenų šeimą, K. Bridžiulaitis pastatė kelis pastatus ir persikėlė į juos gyventi.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos darbuotojų teigimu, tai nėra pirmas atvejis, kuomet tenka atsisveikinti su nelegaliai pastatytais pastatais. Kaune nėra tai dažnas reiškinys. K. Grybausko gatvėje griaunamas namas yra pirmasis šiais metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA