Kauną pasiekė milžiniška karinės technikos kolona | Kas vyksta Kaune

Kauną pasiekė milžiniška karinės technikos kolona

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauną pasiekė pirmoji karinė technika, skirta mieste vyksiančioms kareivių pratyboms. Kauniečiai jau pasitiko pirmąją šarvuočių koloną. Dar dvi karinės technikos kolonos miestą pasieks iki vidurnakčio.

Kauno mieste pratybos vyks rugsėjo 16–18 dienomis, kurių metu pagrindiniai uždaviniai bus treniruoti batalionų štabus, kuopų valdymo grupes valdyti operacijas apgyvendintoje vietovėje ir reprezentuoti Lietuvos kariuomenę bei Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kauno miesto gyventojams.

Pratybų metu bus skleidžiamos lauko taktinės vadavietės, vyks vietovės žvalgyba Kauno mieste ir jo prieigose. Gatvėmis važinės šarvuočiai M113 (šarvuočių vikšrai yra su guminėmis pagalvėlėmis, pritaikytomis važiuoti asfaltuota danga), skirtingi kariniai visureigiai ir sunkvežimiai. Šiame etape imitaciniai šaudmenys ir kitos pirotechninės priemonės nebus naudojamos.

Prie mokymo įstaigų, įvairių miesto institucijų miestelėnams bus galimybė susipažinti su karių turima ginkluote ir technika, bei štabų vykdoma veikla lauko sąlygomis.

Vienetų štabai ir kuopų valdymo grupės pratybų metu vykdys savo veiklą Kaune ir Kauno priemiesčiuose š. m. rugsėjo 16–18 dienomis (S. Dariaus ir S. Girėno Sporto centras (Perkūno al. 5), Panemunės paplūdimys, Šv. Mato gimnazija (Vaidoto g. 11), Kauno gatvių apšvietimas (Ringuvos g. 59), III Kauno fortas (Karkazai), Šv. Pranciškaus gimnazija (Bitininkų g. 31), S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo teritorija, Aleksandro Stulginskio universitetas (Ringaudai), Gorgio Dobkevičiaus vidurinė mokykla (V. Čepinskio g. 7), aikštelė Lampėdžiuose, Vilijampolės rajono II pakėlimo siurblinė (Apuolės g. 7), Vinco Kudirkos vidurinė mokykla (Trakų g. 39), KOP AB II SAR postas (Europos prospektas 29).

Kariai prašo vietos gyventojų būti atidiems ir paisyti apribojimų pratybų vietose. Taip pat informuojame, kad rugsėjo 16 d. ir rugsėjo 18 d. maršrutu Rukla–Kaunas–Rukla važiuos karinių transporto priemonių kolona iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados ,,Geležinis Vilkas“ir jos padalinių. Pasibaigus pratyboms, kariai tuo pačiu maršrutu grįš į nuolatinę dislokacijos vietą Rukloje.

Pratybų dalyviai

Šiose pratybose budrumo lygių treniruotes ir kitas numatytas užduotis vykdys MPB „Geležinis Vilkas“ vadovybė, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio ir Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotieji pėstininkų batalionai, Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionas, Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ pavaldžios Logistikos, Štabo, Ryšių ir Žvalgybos kuopos. Sąveikos treniruotes taip pat atliks ir kiti Ruklos įgulos kariniai vienetai.

Kaip ir kiekvienų mokymų metu, šių pratybų metu Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ talkins kiti Sausumos pajėgų ir Karinių oro pajėgų vienetai (Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai, Karo policijos, Karo medicinos tarnybos bei Oro gynybos bataliono kariai).

Pratybų eiga ir užduotys

Rugsėjo 16–18 dienomis veiksmas vyks Kauno mieste ir jo prieigose. Bus skelbiamas brigados operacinis įsakymas Kauno miesto gynybai, po kurio vienetai vykdys operacijas Kauno mieste, vyks vietovės žvalgyba, o po jų vyks vienetų štabų ir kuopų valdymo grupių perdislokavimas iš Gaižiūnų poligono į Kauno miestą ir jo prieigas.

Padaliniai, persidislokavę į Kauną, tobulins vadovavimo ir kontrolės procedūras, atliks tarpusavio veiksmų koordinavimą, treniruosis užtikrinti vadaviečių funkcionalumą, vykdys operacijų planavimus, priiminės taktinius sprendimus, vykdys kitas karines užduotis, bendradarbiaus su civiliais gyventojais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA