Vairuotojai masiškai nepaiso STOP ženklų ir ištisinės linijos: per pusvalandį – 50 pažeidimų | Kas vyksta Kaune

Vairuotojai masiškai nepaiso STOP ženklų ir ištisinės linijos: per pusvalandį – 50 pažeidimų

R.Tenio nuotr.

Kauno vairuotojai ignoruoja naujai įrengtus „STOP“ ženklus ir dėl to gali užsitraukti didelę policijos rūstybę bei sukelti eismo nelaimę.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai informavo, kad dėl pakeistų ženklų prie „Megos“ tvyro chaosas, ypač piko metu. Vairuotojai nepaiso ištisinės linijos žymėjimo, taip pat naujai ties įvažiavimais į magistralinį kelią pastatytų „STOP“ ženklų, suteikiančių pirmumą jau važiuojantiems greitėjimo juosta.

Per pusvalandį, kol buvo filmuojamas vaizdo reportažas, buvo galima suskaičiuoti daugiau nei 50 pažeidėjų, nesilaikančių naujo ženklinimo ir ženklų.

Jei policija imtų bausti vairuotojus, šioje vietoje turėtų dirbti kone visi Kauno policijos pareigūnai, nes užfiksuoti vieną pažeidimą užtrunka apie 20 minučių.

Kauno eismo dalyviams, kurie pakitusios eismo tvarkos dar nesuprato, dar kartą bandome paaiškinti ir tikimės, kad jūsų saugus elgesys kelyje nesukels problemų kitiems eismo dalyviams.

Eismas Lapių, Šilainių, Vytėnų kryptimi nuo Vilniaus

Pravažiavus Kleboniškio tiltą, prasidėjus lėtėjimo juostai, persirikiuojame ir artėjame link „Megos“ viaduko. Rikiuojamės kuo anksčiau, nes vėliau prasideda ištisinė juosta, kuri draudžia persirikiavimą į lėtėjimo juostą.

Jei važiuojate link Vytėnų, pasirenkate pirmąjį išvažiavimą.

Jei važiuojate Šilainių/Lapių kryptimi, renkamės antrąjį išvažiavimą.

Užkilus ant „Megos“ viaduko, važiuojame link Šilainių arba pasiekiame įvažiavimą į magistralinį kelią Vilniaus kryptimi. Prieš įvažiuojant, sustojame prie „STOP“ ženklo ir įsitikinę, kad nėra transporto priemonių, įvažiuojame į greitėjimo juostą ir ją paliekame tik pasikeitus ženklinimui. Jei važiuojame į Lapių išvažiavimą, liekame greitėjimo juostoje ir važiuojame iki išvažiavimo.

Eismas nuo Šilainių Vilniaus kryptimi

Už šviesoforo įprastai judame link įvažiavimo, pasiekę įvažiavimą į magistralinį kelią Vilniaus kryptimi sustojame prie „STOP“ ženklo ir įsitikiname, ar nėra transporto priemonių greitėjimo juostoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA