Gyventojai praranda kantrybę: sutvarkytos įvažos laukiame jau 8 metus | Kas vyksta Kaune

Gyventojai praranda kantrybę: sutvarkytos įvažos laukiame jau 8 metus

R.Tenio nuotr.

Vienos Eigulių rajono gatvės gyventojai dėl eilę metų netvarkomos įvažos jau spėjo tapti lojaliais autoservisų klientais. Didžiausios duobės automobilių aikštelėje pasitinka kasdien, tad žmonėms jau nebeatlaiko nervai. Valdininkai tikina, jog darbai turėtų būti atlikti jau kitais metais.

Šiaurės prospekte gyvenantys žmonės turi laužyti ne tik automobilius, bet taip pat ir kojas automobilių aikštelėje, mat jau eilę metų niekas nesugeba sutvarkyti. Jei patys gyventojai duobes užpila statybinėmis atliekomis, tai labai greitai išsivažinėja ir vėl grįžtama į itin duobėtą kasdienybę.

„Prieš įsigyjant butą, buvo svarstoma ar išvis pirkti, kai toks netvarkingas kiemas. Man pirmininkas patikino, jog buvo darytas kažkoks projektas, tačiau neužbaigtas, bet laukia atsakymo. Taip jau aštuonis metus gyvename pažadais ir jokių rezultatų nėra“, – kalbėjo Agnė.

Gyventojai piktinasi, jog Šiaurės prospekte esančia automobilių stovėjimo aikštele ir įvažiavimu į kiemą naudojasi keturių vienai bendrijai priklausančių namų vairuotojai, dar kelis namu administruoja savivaldybės įmonės bei į kiemą važiuoja ir netoliese įsikūrusios privačios klinikos pacientai. Žmonių statosi daug, tačiau sutvarkyti nėra kam.

Gyventojų ir pirmininko pasisakymai skiriasi

Aplinkinių namų gyventojai sutinka kažkiek prisidėti savomis lėšomis prie įvažos asfaltavimo darbų, tačiau apie tokią galimybę nėra informuoti. Taip pat būtų galima praplatinti aikštelę, nes, kaip sako gyventojai, vakarais automobiliai trimis aukštais stovi. Šalia namų yra dar žaliųjų zonų, tad padidinti automobilių statymo vietas tikrai yra kur.

Visgi, 218-osios bendrijos pirmininkas portalui „Kas vyksta Kaune“ tikino, jog įvaža yra tikrai pagailėtinos būklės, tačiau gyventojai neketina prisidėti.

„Apie tai žino ir seniūnija, ir savivaldybė. Mes be jų leidimo negalime tvarkyti, nes šia aikštele naudojasi ne tik mūsų bendrijos nariai. Vieno namo gyventojai sako, jog neprisidės, tada ir kitas atsisako. Be to, buvau surengęs gyventojų susirinkimą, tai nebuvo reikiamo kvorumo, tad gavau tik žodinį sutikimą, bet realiai daug kas nenorės po 30 eurų prisidėti, nes viename name gyvena daug pensininkų, kiti sako, jog savo automobilius laiko garažuose ir įvaža nesinaudoja“, – sakė bendrijos pirmininkas Bernardas Lesevičius.

Namų atstovas tikino, jog dar metų pradžioje savivaldybės klierikai pažadėjo, jog įvaža bus sutvarkyta, tačiau, greičiausiai, tai tebuvo rinkiminis pažadas. Gegužės mėnesį pirmininkas vėl pabandė pabelsti į savivaldybės duris ir paprašyti remonto darbu, tačiau parašius raštą, nebuvo gautas joks atsakymas.

Duobėta aikštele teks važinėtis dar metus

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas aiškino, jog įvaža ties Šiaurės pr. 8-14 namais jau yra įtraukta į tvarkytinų važiavimų sąrašą. Tiesa, šiais metais naujo asfalto gyventojai nesulauks.

„Didelė tikimybė, jog kitais metais bus sutvarkyta. Adresas įtrauktas į 2015-2017-ųjų metų programą. Pagal eilės numerį Eigulių seniūnijoje šis adresas yra dešimtoje vietoje. Įvaža bus sutvarkyta iš numatytų savivaldybės lėšų“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo skyriaus pavaduotojas Antanas Proberkas.

Atstovas patikino, jog savivaldybė apsiima tik aikštelės ir įvažos remontu, o dėl automobilių statymo vietų didinimą reikėtų atskirai kreiptis į teritorijų planavimo specialistus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA