Kraupus gyvenimas mieste: naktimis girdi, kaip skyla daugiabučio sienos | Kas vyksta Kaune

Kraupus gyvenimas mieste: naktimis girdi, kaip skyla daugiabučio sienos

R. Tenio nuotr.

Viename Kauno daugiabutyje skilo sienos ir atsivėrė dideli plyšiai. Gyventojai skaičiuoja, jog sienose ir lubose plyšiai plečiasi nuolat, tad baiminamasi, jog namas vieną dieną išvis nugarmės. Tuo tarpu statinių priežiūros ekspertai sako, jog tokį vaizdą mato pirmą kartą.

Biržiškų g 11-ojo namo gyventojai savo namuose nebesijaučia saugūs, mat kasdien plečiasi tarpai tarp sienų ir lubų. Kaimynai prie plyšių, per kuriuos vietomis jau matosi laukas ir telpa pirštai, primontavo liniuotes. Plyšiai skečiasi nuo pirmo iki penkto aukšto. Juos galima sutikti ne tik išorinėje namo dalyje, bet taip pat ir laiptinių bei butų sienose ir lubose.

„Iš pradžių buvo maži tarpeliai, vėliau laiptinėse pradėjo kristi tinkas ir vertis didesni tarpau. Tiek iš lauko, tiek iš čia matyti, kad vietomis jau galima pirštus įkišti. Žinote, jei naktį labai tylu, kartais girdisi, kaip eižėja namas“, – tikino namo gyventoja Nijolė.

Kaimynai pasakoja, jog ant plyšių pritaisė liniuotes, kad galėtų stebėti, kaip kinta plyšiai. Daugiabučio atstovai pastebi, jog per porą parų tarpai padidėja apie milimetrą. Tuo tarpu toks reginys nustebino net ir ilgus metus statybų sektoriuje dirbančius specialistus.

„Namas tikrai nenugrius, tačiau plyšiai gali plėstis toliau, nes pažeista namo konstrukcija. Ypatingai tarpai gali padidėti tuomet, kai keisis oras. Įtariame, jog tokie plyšiai galėjo atsirasti nuo pirmame aukšte nelegaliai padaryto remonto, mat ten išgriauta atraminė siena. Taip pažeistos dvi metalinės detalės, kurios jungia lauko ir vidaus konstrukcijas“, – apie susidariusią situaciją aiškino statinių priežiūros ekspertas Jurgis Ražaitis.

Jei specialistų teiginiai pasitvirtins, nelegalų remontą pasidariusio kaimyno lauks didelės sąskaitos už viso namo remontą. Kol kas svarstoma, kaip užtaisyti atsivėrusias skyles ir sustabdyti jų plitimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA