Kaune gimusi olimpinė čempionė R.Meilutytė patyrė traumą, bus atliekama operacija | Kas vyksta Kaune

Kaune gimusi olimpinė čempionė R.Meilutytė patyrė traumą, bus atliekama operacija

Archyvo nuotr.

Olimpinė čempionė ir pasaulio rekordininkė Rūta Meilutyte penktadienį patyrė traumą. Kaip ir kasdien važiuodama dviračiu iš savo namų Plimute į treniruotę, ji nukrito ir susilaužė kairę alkūnę, pranešė Lietuvos plaukimo federacija.

“Esu nusivylusi ir susierzinusi, kad taip nutiko. Esu nepaprastai atsargi važiuodama dviračiu – man svarbu tai daryti kasdien, kad palaikyčiau geriausią formą. Tai man patinka, padeda atsibusti ir pasirengti rytinėms treniruotėms. Aišku, viskas, ką mes darome gyvenime, turi dalelę rizikos, šįsyk taip ir nutiko”, – sakė R.Meilutytė.

Vos patyrusi traumą R.Meilutytė iškart pateko į patikimas trenerio Jono Ruddo padėjėjo Robino Armayano ir fizinio parengimo trenerio Pariso Payne’o rankas. Iškart buvo susisiekta su Lietuvos olimpinės rinktinės gydytoju Daliumi Barkausku ir J.Ruddu, kuris šiuo metu dalyvauja Amerikos plaukimo trenerių asociacijos (ASCA) klinikose Klyvlande.

Sekmadienį, vadovaujant visame pasaulyje žinomam alkūnių ir pečių chirurgui Andre Murphy, Nuffieldo ligoninėje Plimute plaukikei bus atlikta nedidelė stabilizavimo operacija.

Manoma, kad be baseino R.Meilutytė praleis dvi savaites, o visa jėga treniruotis galės pradėti po mėnesio. Jos reabilitaciją prižiūrės P.Payne’as, A.Murphy ir D.Barkauskas.

“Šio laikotarpio neleisiu veltui, išnaudosiu kiekvieną dieną ir į baseiną ketinu grįžti būdama puikios formos. Galbūt mano sezonas trumpame baseine kiek nukentės, tačiau nematau priežasčių, dėl kurių mano sezonas ilgame baseine būtų prastesnis nei turėtų. Aplink mane – nuostabi komanda, o aš intensyviai dirbsiu. Tiesiog kažkiek laiko nemirksiu chloruotame vandenyje”, – sakė R.Meilutytė.

Plimuto koledže Lietuvos plaukikę treniruojantis J.Ruddas taip pat nusiteikęs optimistiškai.

“Rūtai ir anksčiau teko įveikti sunkumų, tai įveiks ir šį. Tiesiog ji toks žmogus. Visiškai pasitikiu jos sugebėjimais ir mąstysena, o mes darysime viską, kad kiekviena pasirengimo Rio olimpinėms žaidynėms diena būtų tinkamai išnaudota”, – sakė J.Ruddas.

R.Meilutytė, kuriai šiuo metu priklauso 50 ir 100 m plaukimo krūtine pasaulio rekordai, tarptautiniu mastu išgarsėjo laimėjusi 100 m plaukimą Londono oliminėse žaidynėse 2012 metais, būdama vos 15 metų. Po metų per pasaulio čempionatą Barselonoje ji pasiekė pasaulio rekordus. R.Meilutytė yra laimėjusi visas varžybas, kuriose dalyvavo – Europos, pasaulio ir olimpiniu lygiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA