Neeilinė diena – į Kauno marių krantą išlipo undinėlė | Kas vyksta Kaune

Neeilinė diena – į Kauno marių krantą išlipo undinėlė

R.Tenio nuotr.

Vos kartą metuose iš Kauno marių dugno į krantą išlipa undinėlė. Mistinė būtybė krante ne šiaip gražias kasas demonstruoja, bet turi svarbią misiją.

Jau trečius metus Kauno mariose gyvenanti undinėlė vienai dienai išlipa į krantą. Per metus tiek daug visko prisikaupia, jog jei tenka išlipti ir pasakyti: „Karpiai“ ant šiukšlių nekimba“. Tik vienai dienai Neptūnas undinėlei suteikia žmogaus kojas, tad mitologinė būtybė pirmiausiai taikosi į žvejus, mat jie išmeta daugiausiai šiukšlių.

„Išlipus į krantą, keliauju su žvejais pasikalbėti juoko forma, nes jei rimtai kalbi, niekas negirdi ar supyksta ir rezultato nebūna. Žvejai mane palankiai sutinka. Dar nebuvo nei vieno tokio, kuris nenorėtų bendrauti ar kaip nors išvadintų, tad visi šypsosi, noriai pakalba“, – apie savo kelionę pakrantėmis pasakojo undinėlė.

Kauno marių regioninio parko atstovai pasakoja, jog vieni šiukšlių nepajėgia sukuopti, tad į pagalbą ir buvo pasikviesta žavioji undinėlė. Darbuotojai supranta, jog šiukšlina ne tik žvejai, bet taip pat ir į saugomas teritorijas atkeliaujantys poilsiautojau, tačiau daugiausiai pastebima žvejus identifikuojančios šiukšlės, tokios skardinės nuo pašaro žuvims, maišeliai, likę nuo atsineštų pietų ir kt.

„Pagrindinis tikslas – prevencija prieš šiukšlinimą, nes tai specifinis parkas ir viena direkcija nepajėgi pakrantėse surinkti šiukšlių. Tad šia akcija norime paskleisti žinią, kad žvejai turi būti kultūringi ir pasiimti su savimi tai, ką atsiveža į saugomą teritoriją“, – kalbėjo Kauno marių regioninio parko direktorė Nijolė Eidukaitienė.

Šį kartą undinėlė pritraukė pagalbininkų ir keliavo nuo Pakalniškių piliakalnio iki Girionių. Pakrantėje žavioji mitinė būtybė kalbėjosi su sutiktais žvejais, bet taip pat ir apdovanojo tuos, kurie aplink save nešiukšlina.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA