„Via Baltica” kelyje sulaikyti nelegalūs pabėgėliai iš Irako | Kas vyksta Kaune

„Via Baltica” kelyje sulaikyti nelegalūs pabėgėliai iš Irako

BNS 2015/09/13 13:56
Asociatyvinė/ "Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Šeštadienio naktį policija sulaikė per Lietuvą vykusius nelegalus irakiečius, kurie teigė esantys Europą valtimi pasiekę pabėgėliai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai netrukus po vidurnakčio Kalvarijos savivaldybės teritorijoje, ties Trakėnų kaimu, kelyje „Via Baltica“, sustabdė automobilį „Opel Astra“ suomiškais registracijos numeriais.

Mašiną vairavo Suomijos gyventojas, Irako piliečio pasą ir Suomijos atvykėlio pasą pateikęs vyras, gimęs 1980 metais, teigiama Lietuvos kelių policijos tarnybos pranešime.

Automobilyje kartu važiavo dar keturi tamsaus gymio asmenys. Paprašius visus keleivius pateikti asmens dokumentus, leidimo gyventi Suomijoje kortelę pateikė tik šalia vairuotojo sėdėjęs vyras, gimęs 1988 metais. Kiti trys vyrai, sėdėję automobilio gale, jokių dokumentų nepateikė – sakė jų neturintys.

Vairuotojas paaiškino, neva šie keleiviai valtimi atvyko iš Irako į Turkiją, o iš Turkijos nukeliavo į Vengriją. Suomijoje legaliai gyvenantys užsieniečiai su trimis nelegaliai iš Irako atvykusiais migrantais esą važiavo automobiliu iš Vengrijos per Slovakiją, Lenkiją, kol Lietuvos teritorijoje juos sustabdė Lietuvos kelių policijos pareigūnai. Vyrai aiškino, kad neturi jokių asmens dokumentų, nes prarado juos plaukdami valtimi iš Irako į Turkiją.

Policijos pareigūnai sulaikė automobilio „Opel“ keleivius ir pristatė juos į pasienio užkardą, kur paaiškėjo, kad vyrai yra Irako piliečiai.

Dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pradėjo ikiteisminį tyrimą, dokumentus turėjusius užsieniečius uždarė į areštinę, o jų neturėjusius grąžino Lenkijos pasieniečiams.

Panašiu metu šeštadienį pasieniečiai sulaikė dar du Irako piliečius – 1986 ir 1987 metų, abu jie turėjo Makedonijos migracijos tarnybos pažymėjimus.

„Yra duomenų, kad tie pirmieji sulaikyti ir šie sulaikytieji yra iš vienos grupės, jie taip pat perduoti lenkų pasieniečiams“, – BNS sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA