J. Kazlauskas aštuntfinalyje pažadėjo greitą krepšinį ir davė krepšininkams nurodymus | Kas vyksta Kaune

J. Kazlauskas aštuntfinalyje pažadėjo greitą krepšinį ir davė krepšininkams nurodymus

delfi.lt 2015/09/12 22:48
DELFI nuotr.

Gana sėlinti, laikas skuosti – tokį nurodymą Lietuvos krepšinio rinktinei šeštadienį davė Jonas Kazlauskas. „Norėčiau matyti kovingą, greitą, pataikančią tritaškius komandą“, – pareiškė treneris. Iki šiol rinktinė nebuvo nei greita, nei taikli, ir pergales išvargdavo tik kovingumu. Ar pasikeis lietuvių žaidimo paveikslas svarbiausiame Europos čempionato mače?

[galerija]

Jei J. Kazlausko auklėtiniai suklups aštuntfinalyje prieš gruzinus, ne tik žlugs olimpinės viltys, bet ir kitas žemyno pirmenybes reikės pradėti nuo atrankos varžybų.

Todėl prieš sekmadienio rungtynes komandoje vyrauja susikaupimas.

„Vyrai labai įdėmiai išklausė informaciją apie varžovus, kur jų stipriosios ir silpnosios vietos. Gruzinai subrendo kaip komanda ir dabar yra stiprus varžovas“, – teigė J. Kazlauskas.

Kuo pasižymi būsimi oponentai? Pirmiausia – laiko patikrintu starto penketu, kuriame yra visi geriausi šalies krepšininkai: Manučaras Markoišvilis, Georgas Tsintsadzė, Viktoras Sanikidzė, Tornikė Šengelija ir Zaza Pačulija. Pakilęs nuo atsarginių suolo komandos žaidimą pakeisti gali natūralizuotas įžaidėjas Jacobas Pullenas.

„Patyrusi komanda, kuriai labai svarbus startinis penketas. Jis turi tiek jėgos po krepšiu, tiek nebogus tritaškininkus, mėgsta bėgti į greitą puolimą, bet ne visada mėgsta sugrįžti. Mes tai ir akcentuojame: reikės stengtis žaisti pakankamai greitai. O kad tai pavyktų, reikia gerai kovoti dėl atšokusių kamuolių, ypač kai jie atšoka toliau nuo krepšio, reikia stengtis perimti kamuolius. Taip pat daug kas priklausys nuo to, kaip veršimės į baudos aikštelę. Antroje mačo su čekais pusėje tai sekėsi neblogai, ir davė daug naudos“, – prisiminė J. Kazlauskas.

Pasak komandos stratego, Gruzijos rinktinė skiriasi nuo D grupėje sutiktų priešininkų vidurio puolėjų įpročiais.

„Žaidimas bus visiškai kitoks nei grupėje. Ten buvo daug komandų, kurių vidurio puolėjai mėtydavo tritaškius. Gruzinų aukštaūgiai gali pataikyti iš vidutinio nuotolio, bet tritaškių mėtyti nelabai mėgsta“, – pastebėjo specialistas.

Sugrįžti į grupės varžybas J. Kazlauską privertė ir klausimas apie Latvijos rinktinę. Ainaro Bagatskio auklėtiniai šeštadienį netikėtai eliminavo slovėnus, tarsi bandydami paneigti nuomonę, kad D grupė buvo silpniausia iš visų.

Bet J. Kazlauskas diskutuoti šia tema nepanoro.

„Jūs patys kalbėjote apie tai, o dabar prašote atsakyti. Tai jūs ir atsakykite“, – į kalbas nesileido treneris.

Primename, kad lietuvių ir gruzinų akistata Europos čempionato aštuntfinalyje vyks sekmadienį, nuo 22 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA