Kauno oro uoste sulaikyta moteris, siautėjusi lėktuve | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste sulaikyta moteris, siautėjusi lėktuve

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Neblaivi Italijos lietuvė skrydžio į Kauną metu konfliktavo su lėktuvo įgula ir nevykdė jos nurodymų, o orlaiviui nusileidus atsisakė iš jo išlipti, nepakluso pasieniečių reikalavimams, juos puolė kumščiais ir išplūdo. Pasieniečių užkardoje vienam pareigūnui ji įspyrė, kitam įkando ir rijo drabužių sagas.

Penktadienį vakare į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kauno oro uosto užkardos pasieniečius kreipėsi aviacinio saugumo, darbuotojai. Jie informavo, kad iš Italijos miesto Kaljario atskridusio lėktuvo įgula prašo VSAT pareigūnų pagalbos. Kaip paaiškėjo vėliau, problemų kėlė viena į Kauną skridusi keleivė. Pirminiais duomenimis, ji skrydžio metu nevykdė orlaivio įgulos nurodymų ir su ja konfliktavo.

Į atskridusį lėktuvą atskubėję pasieniečiai išvydo chuliganiškai besielgiančią moterį, nuo kurios sklido alkoholio kvapas. Paaiškėjo, kad ši Italijos pilietybę turinti 43-ejų lietuvė nepaklūsta įgulai ir atsisako išlipti iš lėktuvo, taip gaišindama ir kitus atvykusius keleivius. Pamačiusi uniformuotus pasieniečius moteris įtūžo, nepakluso ir jų reikalavimams bei VSAT pareigūnus išplūdo. Maža to, ji kumščiais puolė pasieniečius ir vis taikė įsikibti į jų uniformas. VSAT pareigūnams pavyko chuliganę išvesti iš lėktuvo ir pristatyti į Kauno oro uosto užkardos patalpas. Moteris turėjo itališką tapatybės kortelę.

Užkardoje ji ir toliau nevykdė pasieniečių reikalavimų, juos įžeidinėjo ir trukdė vykdyti tarnybą, todėl Italijos lietuvę teko uždaryti į laikino sulaikymo kamerą. Čia ji nenurimo – pradėjo ryti iš savo drabužių išplėštas sagas. Kad moteris nesižalotų, į kamerą įžengę pasieniečiai ėmėsi jai dėti antrankius. Tuomet neblaivi keleivė vėl puolė VSAT pareigūnus. Vienam ji spyrė į koją, kitam į koją įkando. Iškviesti greitosios pagalbos medikai pastarajam pagalbą suteikė vietoje. Pasienietis galėjo toliau tęsti tarnybą.

Uždėjus antrankius moteris kiek aprimo. Ji užkardoje išbuvo maždaug valandą, kol buvo atliekami visi formalumai ir atvyko Kauno policijos pareigūnai. Pasieniečiai jiems perdavė Italijos lietuvę. Ji buvo išvežta į policijos komisariatą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA