Mokslo festivalyje – įspūdinga ekspedicija po neatrastus žemės lobių kampelius | Kas vyksta Kaune

Mokslo festivalyje – įspūdinga ekspedicija po neatrastus žemės lobių kampelius

R. Tenio nuotr.

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ nukėlė smalsuolius į dar neatrastus mokslo kampelius ir leido pajusti įvairias naujoves, pamatyti chemijos galias ar išbandyti save archeologiniuose kasinėjimuose.

Dvi dienas (rugsėjo 11-12 d.) truksiantis mokslo festivalis jau antrus metus įsikuria VII-ajame Kauno forte. Čia vietą atrado įvairių sričių studentai, kurie mažiesiems smalsuoliams noriai aiškina fizikos, chemijos, technologines paslaptis. Organizatoriai neslepia, jog tuo, kas juda domisi ne tik mažiausi festivalio dalyviai, bet taip pat ir juos atlydėję mokytojai ar tėvai. Tokia interaktyvi pamoka leidžia pajusti tikrąją mokslo galią.

„Mes norime jaunimui pristatyti studijų programas, ką jie gali pasiekti ir kur galėtų save realizuoti. Moksleiviai čia domisi labiausiai tuo, kas juda ir tai, ką galima padaryti savomis rankomis. Džiaugiamės, kad susidomi įvairaus amžiaus lankytojai, tad galima numatyti, jog tikrai pasipildys mokslo sektorius“, – komentavo pirmą kartą festivalyje dalyvaujantis „Kauno kolegijos“ lektorius Danielius Adomaitis.

Festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ dalyviai noriai smalsauja apie įvairius įrenginius, liečia rankomis ir išbando paruoštas užduotis. Dėmesį patraukia ir „Google“ akinių prototipas, kuris leidžia paklaidžioti po virtualią realybę ir pasisupti ant amerikietiškų kalnelių.

Tyrinėtojus traukia ir archeologijos kampelis. Čia su tikrais įrankiais galima prisiliesti prie kasinėjimo vietos, pamatuoti aukščius ir pan. Viena iš moksleivių nudžiugo, kai kasinėjamoje vietoje rado kaulo likučius. Šią užduotį organizavę studentai pasakojo, jog VII-ajame forte rado ir titnago, ir metalo gabalėlių ar kitų smulkių daiktų. Vaikams yra atrakcija ne tik pasikapstyti po žemes, bet taip pat ir stebėti, kaip įregistruojamas rastas lobis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA