Kelių policija pergales švenčiantiems kauniečiams: ir stiklinė alaus jums pridarys didelių nemalonumų | Kas vyksta Kaune

Kelių policija pergales švenčiantiems kauniečiams: ir stiklinė alaus jums pridarys didelių nemalonumų

Kas vyksta Kaune nuotr.

Ketvirtadienio vakarą ir naktį 7 Kauno kelių policijos pareigūnai tikrino, ar vairuotojai už vairo sėda blaivūs. Deja, reidą surengę pareigūnai teigia, kad jau seniai tiek daug neblaivių vairuotojų vieno patikrinimo metu buvo nustatę. Kai kuriems vairuotojams stiklinė ar bokalas alaus pridarė nemenkų nemalonumų.

Kauno kelių policijos valdybos patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra su kolegomis tuo metu, kai daugelis kauniečių skubėjo stebėti Lietuvos ir Čekijos krepšininkų dvikovos ar važiavo namų link, tikrino vairuotojus įvairiose Kauno vietose.

Pareigūnai, rengę reidą, kiek ilgiau užtruko netoli Karmėlavos, ties „Lukoil“ degaline. Beveik dvi valandas kelyje Karmėlava-Kaunas vairuotojus tikrinę pareigūnai išaiškino tris vairuotojus, kuriems nustatytas lengvas girtumo laipsnis. 1,21, 1,04, 0,54% – tokie alkotesterio skaičiai stebino pareigūnus, o labiausiai tai, kad tarp jų buvo ir viena jauna vairuotoja.

Pasibaigus krepšinio rungtynėms, patruliai persikėlė į Zoologijos sodo prieigas, kur po pusvalandžio patikrino vieną vairuotoją, kuriam nustatytas 0,65% girtumas.

Vienas ekipažas liko registruoti neblaivaus vairuotojo pažeidimo, o kiti pajudėjo Aleksoto link, kur Veiverių gatvėje tikrino daugiausiai nuo centro pusės atvažiuojančius automobilius. Čia išgėrusių vairuotojų sustabdyta, tačiau jų girtumas neviršijo 0,4 promilės.

Paskutinė pareigūnų stotelė – Kauno pilies žiedo prieigos. Pareigūnai, patikrinę vairuotojus, nustatė vieną, kuris vairuotojo pažymėjimą gavo tik prieš metus, o patikrinus blaivumą, jam nustatytas nežymus, 0,37% girtumo laipsnis, tačiau kaip nepatyrusiam vairuotojui, tai buvo per daug.

Vyriškis pareigūnams guodėsi, koks nesėkmingas jo gyvenimas, kad jis atvažiavo su draugais iš Tauragės, o išgėrė tik vieną stiklinę alaus prie kebabo. Iš trijų automobilyje sėdėjusių keleivių, neatsirado nei vieno, kuris būtų galėjęs vairuoti. Vairuotojas suskubo paskambinti blaiviam draugui, kad be baudos už vairavimą neblaiviam dar netektų susimokėti ir už automobilio išvežimą techninės pagalbos automobiliu.

Pareigūnams nuostabą ir apmaudą kelė tai, kad itin daug reido metu patikrintų vairuotojų alkoholį vartojo, bet nežymiai. Tokių vairuotojų buvo 11.

Vienas vairuotojas vairavo transporto priemonę, kuriai nebuvo atlikta pravalomoji techninė apžiūra, kitas vairuotojas nubaustas už tai, kad automobilis nebuvo apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Reido metu sustabdytos 402 transporto priemonės, blaivumas patikrintas 264 vairuotojams.

Pareigūnai sako, kad keista, jog vairuotojai rizikuoja gerti kad ir vieną bokalą alaus bei sėsti už vairo. Taip pat, artėjant didžiosioms krepšinio čempionato kovoms, pareigūnai planuoja tokius patikrinimus rengti ir toliau, tad eismo dalyviams, planuojantiems stebėti krepšinį su alaus bokalu, rekomenduoja rinktis kitus kelionės būdus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA