Į Kauno senamiesčio kibininę neįleido romų | Kas vyksta Kaune

Į Kauno senamiesčio kibininę neįleido romų

BNS 2015/09/11 14:00
DELFI nuotr.

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė tiria skundą dėl to, kad Kauno senamiestyje kibininės administracija atsisakė aptarnauti ir įžeidinėjo romus. Skundą pasirašė devyni romų tautybės asmenys asmenys, pranešė kontrolierės tarnyba.

Neįleisti į kibininę romai skunde teigia esantys tuo labai pasipiktinę ir pažeminti. Paklausę darbuotojų, kodėl juos paprašė išeiti lauk, jie teigia gavę atsakymą, jog tai direktoriaus įsakymas.

Skunde romai tvirtina, jog šis incidentas vyko ir mažamečių jų vaikų akivaizdoje. Nurodoma, jog romai prašė administracijos darbuotojų direktoriaus telefono numerio, tačiau negavo. Pažymima, jog tai vyksta ne pirmą kartą.

Lygių galimybių įstatymas draudžia diskriminaciją dėl etninės kilmės, tautybės, rasės, kilmės.

„Įstatymas draudžia diskriminaciją etninės kilmės pagrindu prekių ir paslaugų srityje. Tikiuosi, kad diskriminacijos atvejų viešinimas bus labai veiksminga atgrasanti priemonė“, – pranešime teigia A.Lobačevskytė.

Už lygių galimybių pažeidimus įstatyme numatyti tokie kontrolieriaus sprendimai: įspėjimas, bauda, siūlymas pažeidėjui nutraukti diskriminaciją, tyrimo medžiagos perdavimas ikiteisminio tyrimo įstaigai ar prokurorui.

Kaip nurodo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, anksčiau taip pat tirti įvairūs skundai dėl galimos diskriminacijos kavinėse, restoranuose, baruose.

Dažniausiai skundai būdavo pateikiami ar tyrimai savo iniciatyva pradedami dėl diskriminacinių lipdukų klijavimo ant restoranų durų, neįgaliųjų neįleidimo į klubus, neįgaliesiems nepritaikytų patalpų, diskriminacinės kavinių reklamos, atsisakymo kavinėje aptarnauti darbininkus su darbo rūbais, skirtingų įėjimo į klubus kainų vyrams ir moterims, tik vienos lyties asmenims suteikiamų papildomų lengvatų ir nuolaidų, į kavines ir restoranus neįleidžiamų vaikų bei paauglių, diskriminacinių kavinių, restoranų ar barų darbo skelbimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA