Paskutines D grupės rungtynes Lietuva prieš čekus laimėjo po pratęsimo | Kas vyksta Kaune

Paskutines D grupės rungtynes Lietuva prieš čekus laimėjo po pratęsimo

Lietuvos krepšinio rinktinė pergale baigė savo pasirodymą D grupėje užimdami pirmąją vietą. Rungtynes su čekais kraštiečiai laimėjo rezultatu 85-81  (12:18, 15:19, 28:14, 14:18). Po šio mačo Lietuvos rinktinė tapo grupės lydere, kuri vienintelė šioje grupėje pelnė keturias pergales iš penkių galimų.

Pirmoje rungtynių pusėje lietuvaičių žaidimas nieko gero nežadėjo, po pirmosios rungtynių dalies rezultatas buvo itin palankus čekams, nes jie pirmavo 11 taškų persvara. Prasidėjus trečiam rungtynių kėliniui, Lietuvos rinktinės žaidimas tapo visiškai nepanašus į tą, kurį matėme pirmoje mačo pusėje, sužaistas itin sėkmingas trečias kėlinys, panaikinęs čekų turėtą persvarą. Ketvirtame kėlinyje iki paskutinės sekundės tęsėsi kruvina kova ir rungtynės ėjo taškas į tašką, o likus paskutinėms 6 sekundėms, lietuviams pabandžius surengti rezultatyvią greitą ataką, to padaryti nepavyko ir teko žaisti pratęsimą.

Pratęsimo metu Jono Valančiūno, Mindaugo Kuzminsko ir Manto Kalniečio taiklūs tritaškiai atitolino lietuvius nuo čekų ir tai padėjo iškovoti pergalę, vertą pirmos vietos grupėje.

Po šių rungtynių pailsėjusi Lietuvos rinktinė keliauja į Lilį (Prancūzija). Čia rugsėjo 12 ir 13 dienomis vyks po keturis aštuntfinalius. Rugsėjo 14-a – laisva, 15 ir 16 dienomis vyks ketvirtfinaliai, 17 ir 18 dienomis – atkrintamos rungtynės ir pusfinaliai. Mačas dėl bronzos ir finalas numatyti rugsėjo 20 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA