Po paviešinto įvykio, virš „Nuaro” vadovų galvų kaupiasi juodi debesys | Kas vyksta Kaune

Po paviešinto įvykio, virš „Nuaro” vadovų galvų kaupiasi juodi debesys

R. Tenio nuotr.

Po skandalingo vaizdo įrašo, kuriame užfiksuotas žiaurus elgesys su gyvūnais, savivaldybėje sudaroma speciali komisija. Bus aiškinamasi, ar Kaunui reikia „Nuaro“ paslaugų.

Šiandien mero pavaduotojas Simonas Kairys rimtam pokalbiui pasikvietė gyvūnų priežiūros „Nuaras“ vadovę Jurgitą Gustatienę. Kalbėta ne tik apie skandalingą šuns atvejį, bet taip pat ir apie kitas paslaugas, kurias miestui teikia ši įmonė. Šiuo metu J. Gustaitienės įmonė mieste teikia beglobių gyvūnų surinkimo ir gydymo paslaugas.

„Šis atvejis su šunimi buvo tiesiog viršūnė, tačiau jau seniai norėjome peržiūrėti sutartis su šia įmone. Žinoma, mūsų pareiga buvo reaguoti į šį įvykį, tačiau ar viskas buvo padaryta teisingai, aiškinasi ir policija. Kvietėmės ir veterinarijos atstovus, tai jie taip pat dar kreipsis į policiją. Tad reikės aiškintis, kokia situacija buvo iš tikrųjų“, – kalbėjo S. Kairys.

Mero pavaduotojas pabrėžia, jog dėl savivaldybės sutarties su „Nuaru“ yra nuo seno kilę daug klausimų. Politikas tikina, jog jau yra įkurta komisija, kuri nagrinės vykdymo kontrolę, kaip ji atliekama.

„Ši paslauga miestiečiams kainuoja apie 30 tūkst. per metus. Mes norėtumėme pasiekti, kad šiame sektoriuje atsirastų konkurencija. Tada galima galvoti ir apie kokybės gerinimą, kainą. Norime, kad viskas būtų aišku ir neprasilenktų su gyvūnų teisėmis. Manome, kad komisija ilgai netruks ir bus pateikta, kaip gyvūnėliai registruojami, kaip yra mokama, kokia vedama apskaita. Po analizių bus galima sakyti, ar mes sutartį nutrauksime, ar ne“, – komentavo mero pavaduotojas.

Tuo tarpu pati įmonės vadovė J. Gustaitienė tikina, jog gyvūnai prižiūrimi tinkamai. Įmonė ne tik surenka sužeistus, beglobius gyvūnus, tačiau ir savo lėšomis juos gydo. Dėl maisto problemų praktiškai nekyla, mat jo nemažai priaukojama, tačiau negalima galvoti apie patalpų remontą, nes neaišku, ar valstybinė žemė bet kuriuo momentu nebus parduota ir jiems su visais gyvūnais neteks kraustytis kitur. O dėl pagarsėjusios šuns istorijos vadovė patikino, jog į kliniką jiems sužeistą gyvūną atvežė kiti. Jie tik apžiūrėjo, tačiau šuns išgelbėti nepavyko ir jis nugaišo dėl daugybinių sužalojimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA