Pristatytas pilnai žemagrindis autobusas | Kas vyksta Kaune

Pristatytas pilnai žemagrindis autobusas

R.Tenio nuotr.

Kauno rajono gyventojai nuo šiol galės mėgautis patogesne kelione į darbą ar namus. Šiandien pristatytas pirmasis visiškai žemagrindis autobusas, kuris keleivius vežios Lapių kryptimi.

Prie Kauno rajono savivaldybės pristatytas pirmasis tokio tipo autobusas. Tai jau 11-asis „Kautros“ autobusas, kuris keleivius vežios po Kauno rajoną. Tiesa, ankstesnieji buvo dalinai žemagrindžiai, mat pažeminimas buvo tik lipant pro priekines ar vidurines duris. Autobuso gale tekdavo palypėti laipteliais.

„Neeilinė diena, kuri pažymi mūsų ir „Kautros“ bendradarbiavimo tąsą. Šis autobusas atitinka gyventojų poreikius. Mūsų tikslas, kad Kauno rajone viešasis transportas keleiviams būtų patogus“, – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Visiškai naujas autobusas artimiausiu metu išvažiuos Lapių link. Pasirinkta būtent ši kryptis, nes čia gyvena gausi bendruomenė. Be to, į mokyklą važiuoja nemažai moksleivių. O Lapėse yra neįgaliųjų centras, tad žemagrindis autobusas padės lengviau pasiekti norimą vietą.

Senieji „Kautros“ autobusai yra 10 metų ilgio ir vienu metu gali vežti iki 70 keleivių. Naujai pristatytas autobusas yra didesnis ir juo gali keliauti 100 keleivių – autobuse yra 30 sėdimų vietų, 70 stovimų. Taip pat yra viena, pritaikyta negalią turintiems žmonėms bei mamoms su vaikų vežimėliais.

„Kautros“ direktorius Linas Skardžiukas patikino, jog jei šis autobusas pasiteisins, tokiomis didesnėmis transporto priemonėmis bus pakeisti ir kiti priemiesčio autobusai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA