Lietuviai vos ne vos išplėšė pergalę prieš estus ir užsitikrino patekimą į kitą etapą | Kas vyksta Kaune

Lietuviai vos ne vos išplėšė pergalę prieš estus ir užsitikrino patekimą į kitą etapą

Vieną dieną pailsėjusi ir laikinai komandos lyderio dėl ligos netekusi Lietuvos krepšinio rinktinė, trečiadienio vakarą išgyveno tikrą nervų karą. Po itin sudėtingų rungtynių Lietuvos rinktinė paskutinę mačo minutę sugebėjo išplėšti pergalę prieš Estijos rinktinę rezultatu 64-62 (20:15, 18:16, 20:11, 15:11).

Lietuviai su trim pergalėm ir vienu pralaimėjimu D grupės turnyrinėje lentelėje rikiuojasi viršuje su čekais, tuo tarpu estai, iškovoję vienintelę pergalę, užima paskutinę vietą grupėje.

Nors rungtynių pradžia nieko gero nežadėjo, likus 5 minutėms iki pirmosios rungtynių dalies, Lietuvos rinktinės krepšininkai tarsi pabudo ir aikštelėje pradėjo demonstruoti greitą ir rezultatyvų žaidimą. Tačiau trečio kėlinio pabaigoje visas lietuvių ryžtingumas išblėso ir iniciatyvą perėmė estai, ketvirtą kėlinį pasitikę su minimalia taškų persvara.

Ketvirto kėlinio pabaigoje tarsi ant bangos žaidę estai įgijo trapią persvarą, kurią jiems pavyko išlaikyti iki pat rungtynių pabaigos. Tik likus kelioms sekundėms iki finalinio švilpuko, po taiklaus Jono Mačiulio metimo, lietuviams pavyko persverti rezultatą dviem taškais ir iškovoti svarbią pergalę.

Rungtynių emocinis lyderis, pataikęs paskutinį metimą, teigė, kad šį vakarą nėra dėl ko džiaugtis.

„Nėra ką gero pasakyti, žaidėm tikrai niekaip, ir apstumdė mus ir neleido žaist kaip norėjom. Nėra daug ką kalbėti, nėra džiugių emocijų, o rytoj reikia bandyti paimti pirmą vietą grupėje. Mes žaidžiam dėl fanų, bet kol kas mes nedarome kokybiško žaidimo, nerandame to jungiklio, kuris įjungtų gražų lietuvišką žaidimą”, – po rungtynių sakė J.Mačiulis.

Šio ketvirtojo D grupės mače rezultatyviausiai sužaidė J.Mačiulis, rungtynių metu surinkęs 15 taškų, nuo jo nedaug atsiliko komandos draugai Antanas Kavaliauskas (14) ir Renaldas Seibutis (11).

Rinktinei negalėjo padėti vienas iš komandos lyderių Jonas Valančiūnas, kuris pasigavo virusą. Kol kas neaišku, ar jis galės padėti komandai ketvirtadienio mače.

Rytoj komandos laukia paskutinė D grupės akistata. Rungtynių pradžia 21:30 val.

Tuo tarpu rugsėjo 12 ir 13 dienomis vyks po keturis aštuntfinalius. Rugsėjo 14-a – laisva, 15 ir 16 dienomis vyks ketvirtfinaliai, 17 ir 18 dienomis – atkrintamos rungtynės ir pusfinaliai. Mačas dėl bronzos ir finalas numatyti rugsėjo 20 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA