B.Burgis skundžia teismo sprendimą dėl nepilnametės bauginimo | Kas vyksta Kaune

B.Burgis skundžia teismo sprendimą dėl nepilnametės bauginimo

BNS 2015/09/09 15:48
DELFI nuotr.

Buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis, kurį teismas pripažino kaltu dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, apskundė jam paskelbtą nuosprendį.

Antradienį advokato vardu pasirašytas apeliacinis skundas pasiekė teismą.

„Prašome visiško išteisinimo, ko prašėme ir baigiamojoje kalboje. Surašyti visi argumentai, jis nepadarė nusikalstamos veikos“, – BNS sakė nuteistojo advokatas Mindaugas Bliuvas.

Rugpjūčio 21 dieną Kauno apylinkės teismas B.Burgiui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui.

Teismo nuomone, B.Burgis, suprasdamas savo veiksmų esmę, tyčia sistemingai baugino nepilnametę, siekdamas, kad ji išeitų iš gimnazijos. Bauginta gimnazistė turėjo realų pagrindą tikėti, kad B.Burgis grasinimus įvykdys.

Teismas legalia priemone pripažino slapta gimnazistės padarytus garso įrašus, kuriuose užfiksuoti B.Burgio žodžiai.

Lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad kaltinamasis savanoriškai atlygino nukentėjusiajai padarytą žalą.

Buvusiam gimnazijos vadovui skirta bausmė yra švelnesnė nei prokuroro prašytoji – jis prašė B.Burgį nuteisti pusantrų metų laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant metams.

Buvęs KTU gimnazijos direktorius savo kaltę visą laiką neigė.

„Pritaikė straipsnį, kurį sugalvojo prokuroras, ir dar guodžiasi, kad išmano švietimo taisykles. Teismas užkasė tą gėlę, kuri buvo mergaitė gimnazistė – sutrynė ir sumindė, dabar aš jau jai tikrai negalėsiu padėti“, – po nuosprendžio žurnalistams sakė B.Burgis.

Praėjusių metų pabaigoje KTU direktorius B.Burgis buvo priverstas pasitraukti iš pareigų, jam buvo pateikti įtarimai dėl grasinimų gimnazijos moksleivei.

Konfliktas su moksleive kilo dėl reikalavimų palikti gimnaziją, kai ji buvo pričiupta rūkanti.

B.Burgis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA