Naujas projektas privers sportuoti net didžiausius tinginius | Kas vyksta Kaune

Naujas projektas privers sportuoti net didžiausius tinginius

R.Tenio nuotr.

Startuoja naujas sporto projektas, kuris pritaikytas bet kokio amžiaus grupėms, pomėgių, kūno sudėjimų žmonėms. Projekto iniciatoriai įsitikinę, jog toks sportavimo būdas privers nuo patogios sofos pakilti ir didžiausius tinginius.

Lietuvos sporto universitete pristatytas naujas projektas – „Sporto birža“, kur žmonės internete galės stebėti profesionalių sporto trenerių treniruotes, pasirinkti įvairias programas ir taip pagerinti savo savijautą. Projekto iniciatoriai tikina, jog internetu žiūrėti treniruotes galės ir namuose likusios mamos, ir įmonių darbuotojai. Be to, bus rengiamos ir tiesioginės treniruotės, kurios ragins prisiregistravusius vartotojus pakilti nuo patogaus krėslo ir taip pat kartu pajudėti. Be to, per socialinius tinklus vartotojai galės pasidalinti tuo, jog atliko treniruotę, viešai vertinti trenerius ir bendrauti.

„Aš pati esu didelė tinginė, tad pirmiausia projektą išbandžiau ant savęs. Vartotojas gauna sms žinutę, jog po 15 minučių prasidės tiesioginė treniruotė ir kviečia prisijungti. Pirma, žmogus nelabai reaguoja, po kitos žinutės įsijungia ir, begerdamas kavą, pasižiūri, kaip vyksta treniruotė. Aš pati po to pradėjau galvoti, kad treneris sportuoja dėl manęs, tad kitą dieną jau išsitraukiau kilimėlį. Galiausiai, žmogus pradeda judėti. Mūsų tikslas – padaryti, kad lietuviai taisyklingai sportuotų“, – kalbėjo „Sporto biržos“ sumanytoja Vlada Musvydaitė.

„Sporto biržoje“ registruoti vartotojai gali rinktis iš įvairių programų, padėsiančių ne tik palaikyti gerą savijautą, bet taip pat ir pakoreguoti kūno linijas. Keturiasdešimt trenerių bendraus su žmonėmis ten, kur tik yra interneto prieiga ir kompiuteris ar mobilusis telefonas.

Tarp gausybės trenerių, pakviesti kelis kart į metus treniruotes pravesti ir žinomi šalies sportininkai. Tačiau ši paslauga labiau pritaikyta įmonėms, mat įmonių vadovai gali užsisakyti profesionalą, kad jis pajudintų darbuotojus. Taip yra investuojama į darbuotojų gerovę.

Idėjų nestokojanti projekto iniciatorė tikina, jog pagal jų ruošiamas programas, galima treniruotes rodyti ir viešbučiuose prie baseino, nes yra ir vandens treniruočių. Be to, „Sporto biržoje“ registruoti nariai gali pasikonsultuoti su psichologu, gydytoju, kuris patars ištikus traumai ir nukreips tinkamu gydymo keliu. Taip pat galima pasinaudoti sportininko teisininko paslaugomis.

Tokią iniciatyvą palaiko ir valdžios atstovai, kurie negailėjo sveikinimų Kaune vykusioje spaudos konferencijoje.

„Vienas iš mano pagrindinių uždavinių Seime buvo priimti ilgalaikę sporto strategiją. Skaičiai yra liūdni. Mūsų jaunimo sveikatos būklė viena prasčiausių, tačiau iš valdžios didelio atgarsio nėra. Bet kuri iniciatyva, kuri skatina gerinti sveikatos būklę ir bendravimą, yra sveikintina ir skatinama“, – pasisakė politikas Vytas Gedvilas.

„Tai naudinga Lietuvos žmonės, nes pritaikytas įvairių grupių žmonėms. Juo galima būti naudotis įvairiose vietose – nuo namų iki darbo vietos. Sportas tampa mada ir įgauna pagreitį. Toks projektas reikalingas ir tam, kad žmogus eitų tinkama linkme ir susiformuotų poreikis sportuoti. Manau, kad šis projektas bus sėkmingas“, – kalbėjo Kaune viešintis Kūno kultūros ir sporto departamento prie LRV direktorius Edis Urbanavičius.

„Sporto birža“ – tai pirmasis toks interaktyvus sporto projektas Baltijos šalyse. Tikimasi, jog šiuo projektu lietuviai paseks populiarėjančia sporto mada ir tai darys taisyklingai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA