Dėl abejotino paskutinio metimo, Lietuvos rinktinė kreipiasi į FIBA | Kas vyksta Kaune

Dėl abejotino paskutinio metimo, Lietuvos rinktinė kreipiasi į FIBA

delfi.lt 2015/09/07 20:33
DELFI nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinė kreipiasi Į FIBA dėl to, kad komandai po rungtynių nebuvo leista pamatyti vaizdo pakartojimo ir dėl to jie negalėjo pateikti protesto. Pergalingas belgo Matto Lojeskio metimas sukėlė abejonių audrą, tam tikruose vaizdo įrašuose matoma, kad krepšininko ranka kamuolį lietė jau pasibaigus laikui.

Lietuvos rinktinė rezultatu 74:76 pralaimėjo belgams ir viską lėmė vienas metimas, kuris, anot daugelio, galėjo būti neįskaitytas. Teisėjai po metimo ilgą laiką žiūrėjo vaizdo įrašų pakartojimus ir sprendė, kokį sprendimą priimti.

Apie Lietuvos rinktinės planus kreiptis į FIBA vadovybę DELFI pasakoja rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis.

„Mes kreipiamės į FIBĄ su raštu dėl susidariusios situacijos, kam tada iš viso reikalinga vaizdo peržiūrų sistema. Protestas turi būti parašytas per 15 min. nuo rungtynių pabaigos, tačiau vaizdo įrašų pakartojimo mes pamatyti negalėjome, todėl pasitikėjome teisėjais“, – sakė L. Kunigėlis.

Anot rinktinės atstovo, apmaudu dėl susidariusios situacijos.

„Dabar yra moderni vaizdo įrašų peržiūrų sistema, teisėjai 4 minutes žiūrėjo į ekraną ir nesugebėjo pamatyti to, ką mes visi dabar pamatėme. Žinoma, kad apmaudu, žinoma, rungtynes mes pralaimėjome patys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA