Valdininkų miesto rūmuose mažėja: apie atleidimą įspėjo 107 darbuotojus | Kas vyksta Kaune

Valdininkų miesto rūmuose mažėja: apie atleidimą įspėjo 107 darbuotojus

BNS 2015/09/07 20:36
R.Tenio nuotr.

Administraciją pertvarkanti Kauno valdžia praėjusį mėnesį apie atleidimą įspėjo 107 darbuotojus.

Lietuvos darbo birža BNS informavo, kad rugpjūtį Kauno teritorinė darbo birža gavo savivaldybės administracijos pranešimą apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą.

Gegužę naujai išrinkta Kauno valdžia skelbė ketinanti penktadaliu mažinti darbuotojų skaičių – administracijos direktorius Gintaras Petrauskas žurnalistams tuomet teigė, kad savivaldybė yra apaugusi 20 proc. nereikalingo personalo.

Birželio pradžioje miesto taryba pritarė sprendimui sumažinti darbuotojų skaičių 156 iki 630. Savivaldybės skaičiavimu, nuo kitų metų pertvarka leis sutaupyti apie 2 mln. eurų.

Praėjusį mėnesį iš viso gauti 3 pranešimai (tiek pat kaip ir pernai rugpjūtį) apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus, įspėti 147 darbuotojai (2014 metų rugpjūtį – 246).

Dėl pertvarkos 25 darbuotojus įspėjo bendrovė „EAT & viešbutis „Šarūnas“ ir 15 – Kauno vandens paruošimo technologijų įmonė „Jurby Water Tech“.

Iš viso šiemet gauti 27 pranešimai apie numatomą 960 darbuotojų atleidimą. Pernai sausį-rugpjūtį gauta 30 pranešimų ir apie atleidimus įspėti 1485 darbuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA