Išrinkti geriausi „Kaunas photo” fotografai | Kas vyksta Kaune

Išrinkti geriausi „Kaunas photo” fotografai

Organizatorių nuotr.

Ankstyvą rugsėjo 4 dienos rytą, BLC (verslo lyderių centre), Elipsės salėje, vyko itin svarbus fotografijos meno renginys – portfolio peržiūros. Keturiolika kuratorių ir ekspertų, atvykusių į Kauną iš įvairių pasaulio šalių, konsultavo ir vertino fotografų darbus. Renginyje dalyvavo per trisdešimt foto meno profesionalų, kurie tarpusavyje varžėsi dėl pagrindinio 1000 eurų piniginio prizo ir meninių rezidencijų Kauno fotografijos galerijoje bei istoriniame Lietuvos miestelyje – Kražiuose.

[galerija kiek=”10″]

Po ilgos dienos intensyvaus kuratorių, fotomenininkų ir organizatorių darbo, BLC (verslo lyderių centre), Elipsės salėje, skambant saksofono muzikos garsams, „folioNIGHT” renginyje buvo iškilmingai apdovanoti portfolio peržiūrose geriausiai įvertinti fotografai.

Ekspertų ir kuratorių balsų dauguma buvo paskelbtas KAUNAS PHOTO 2015 TOP 4 geriausieji: Visvaldas Morkevičius (Lietuva), Mariya Kozhanova (Rusija, Kaliningradas), Tadas Kazakevičius (Lietuva) ir Ieva Austinskaitė (JK/Lietuva).

Visvaldas Morkevičius, prieš išvykdamas į Berlyną, kur pristatys savo naują fotoalbumą – „Public Secrets“, paskutinę minutę nusprendė sudalyvauti portfolio peržiūrose ir atvyko į Kaune įsikūrusį verslo lyderių centrą BLC, kur nuo ankstyvo ryto šiureno fotoalbumų puslapiai ir bruzdėjo fotografai. Menininko kelionė šį kartą buvo kaip niekada sėkminga, nes Visvaldas Morkevičius buvo paskelbtas KAUNAS PHOTO 2015 geriausiu fotografu ir bus apdovanotas 1000 eurų piniginiu prizu.

Kauno fotografijos galerijos direktorius Gintaras Česonis, iškilmingai pasveikino meninės rezidencijos laimėtoją iš Kaliningrado atvykusią Mariyą Kozhanovą, kuri ne tik dalyvavo portfolio peržiūrose, bet taip pat jos darbai yra eksponuojami „Post galerijoje” KAUNAS PHOTO festivalio kuruojamoje parodoje „N-18“, kuri veiks iki rugsėjo 20 d.
Į Kražių istorinį miestelį vyksiančias menines rezidencijas buvo pakviesti švedas Marcus Gyllborg ir italas Gabriele Micalizzi. Marcus Gyllborg portfolio peržiūrose dalyvavo su darbu apie Baltijos šalis, o neformaliuose pokalbiuose prasitarė, kad norėtų čia bent trumpam įsikurti. Tuo tarpu Gabriele Micalizzi, kuriam konfliktų zonų fotografija yra kasdienybės dalis, dar šį mėnesį vyks fotografuoti į Iraką, o spalio pirmajai sugrįš į Lietuvą pradėti rezidencijos Kražių kultūros centre.

„folioNIGHT” renginio metu, KAUNAS PHOTO festivalio vadovas Mindaugas Kavaliauskas, už ilgalaikę partnerystę ir KAUNAS PHOTO atstovavimą už Lietuvos ribų, skiriamaisiais KAUNAS PHOTO festivalio raštais apdovanojo Anne McNeill (Didžioji Britanija), Mairą Dudarevą (Latvija), Arnį Balčų (Latvija) ir Jan-Marc Lacabe (Prancūzija). Kiek anksčiau šiais metais festivalio vadovas festivalio atstovų skiriamuosius raštus įteikė kuratorei Yumi Goto Tokijuje ir Oklando fotografijos festivalio vadovei Julia Durkin vizito Naujojoje Zelandijoje metu.

Festivalio KAUNAS PHOTO skiriamuosius raštus, kaip ir šių metų festivalio logotipą, sustilizavo dizainerė Arūnė Ščiupokaitė. Šie raštai primena Lietuvos ambasadų iškabas ir jų gavėjams primena, kad populiarindami Kaune rengiamą fotografijos renginį pasaulyje, tarptautinės fotomeno bendruomenės akis kreipia į šiuolaikišką Lietuvą.

Po intensyvios KAUNAS PHOTO renginių savaitės, festivalio organizatoriai ir svečiai šeštadienio vakarą praleido kaimo turizmo sodyboje „Šaltupis“ stebėdami austrų fotomenininko Rainer Riedler performansą „Sweat“, kurio rezultatai – šiuolaikinės Turino drobulės versijos. Braukdami prakaito lašus ir palikdami jų pėdsakus drobėje, organizatoriai džiaugėsi puikiais šių metų festivalio rezultatais, lankytojų gausa ir visa eile stulbinančių parodų, „Siekimo” temoje. Reinerio Riedlerio darbai, sukurti Kaune bus eksponuojami vėlesnėse festivalio parodose.

Reiner Riedler 2007 metais tapo festivalio KAUNAS PHOTO konkurso didžiojo prizo laimėtoju. Jo paroda „Dirbtinės atostogos” (Fake Holidays), tapo globalizacijos ir atostogų fotografijos etalonu, nuo fotografijos festivalio Kaune nukeliavusi iki Pompidu šiuolaikinio meno centro Paryžiuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA