Gyvūnų gelbėtojai Kaune šokiravo: iš skausmo besiraitantis šuo įkištas į furgoną | Kas vyksta Kaune

Gyvūnų gelbėtojai Kaune šokiravo: iš skausmo besiraitantis šuo įkištas į furgoną

Grynas.lt 2015/09/07 08:13
Stopkadras

Gyvūnų globos organizacija VšĮ „Penkta koja“ pranešė apie neeilinį įvykį. Kai jos atstovai atvyko padėti gatvėje partrenktam šuniui, staiga pasirodė kitos organizacijos darbuotojas ir be gailesčio nusitempė į automobilį sužalotą šunį.

Su žurnalistais susisiekusi Sandra Štabokaitė informavo, kad viskas prasidėjo nuo pagalbos prašančio vairuotojo skambučio.

„Norime pranešti apie įvykį, kuriame ką tik sudalyvavome. Gavom vėlyvą skambutį apie partrenktą šunį. Paskambino žmogus, kuriam tas šuo staigiai išbėgo į kelią. Sąžiningai išsikvietė policiją bei perskambino visoms gyvūnų globos organizacijoms. Išskubėjom į vietą, apžiūrėjom šunį, jo būklę ir nuėjom į mašiną pasiimti daiktų, reikalingų saugiam šuns įkėlimui į mašiną“, – dėstė organizacijos atstovė.

2015 09 06 Nuaras

Pastarąsias dienas žiniasklaida mirga nuo straipsnių apie žiaurius elgesius su gyvūnais… O mes, tik ką, buvom stipriai šokiruoti mūsų „kolegų“ darbu. Vėlų vakarą gavom skambutį iš žmogaus, kuriam staigiai į kelią išbėgo šuo, nespėjęs sustabdyti – partrenkė. Nenuvažiavo, kaip dažnas, o išsikvietė policiją, perskambino visas gyvūnų globos organizacija, nes šuo sunkiai sužeistas ir nevaldo galinės dalies. Išskubėjom į įvykio vietą, tuo tarpu susitardami su veterinarija, kad tuoj atgabensim sunkiai sužeistą šunį. Atvažiavus į vietą, kaip ir kiekvieną kart, visu pirma buvo apžiūrėtas šuo, kokia jo būklė, o tada nueita į mašiną atsinešti reikiamų daiktų (pavadėlis snukiui užsirišti, paklotas ant kurio gali saugiai patalpinti sulaužytą gyvūną), kai tuo tarpu atvažiavo Nuaro darbuotojas, mums paaiškino, kad mes neturim teisės imt šunų, kad mes išvis esam niekas, staigiai užsimovė šuniui lazdą ant kaklo ir smarkiai sužeistą, didžiulį šunį iki mašinos vilko per asfalta, kuris iš skausmo klykė ne savu balsu… kaip šuo atsidūrė mašinoj, galit patys pažiūrėti, nes nebeliko nieko kito, kaip kad įamžinti, kaip "gelbėjami" gyvūnai. Per savo veiklą dešimtis sužeistų šunų esam gelbėję ir išgelbėja, tad toks elgesys protu nesuvokiamas… esam šokiruoti.

Posted by VšĮ Penkta koja on Sunday, September 6, 2015

Kaip tik tada, anot jos, įvyko nemalonus incidentas. „Staiga atlėkė kitas automobilis su „Nuaro” darbuotoju, kuris apšaukė mus, kad tai ne mūsų reikalas, užsidėjo kilpą (speciali lazda gaudyt, laikyt šunims), nuvilko iki mašinos šunį, kuris klykė iš skausmo, ir grubiai įsidėjo į mašiną bei staigiai pasišalino iš vietos“, – informavo S. Štabokaitė.

Anot jos, atvykęs vyras aiškino, kad būtent „Nuarui” priklauso padėti kelyje sužeistiems gyvūnams. Kitų organizacijų atstovai esą prie nelaimės ištiktų gyvūnų negali artintis.

Organizacijos atstovė teigė, kad užpakalinės kūno dalies nevaldančio gyvūno pasiimti atvykusio „Nuaro” darbuotojo elgesys buvo netinkamas. „Toks sužeisto šuns „gelbėjimas” yra žiaurus elgesys, kurį šiuo atveju atliko gyvūnų globos darbuotojas“, – konstatavo S. Štabokaitė.

Su UAB „Nuaras” sekmadienio vakarą žurnalistams susisiekti nepavyko.

VšĮ „Penkta koja” išplatinus pranešimą spaudai ir filmuotą medžiagą, ši informacija sulaukė didžiulio atgarsio. Redakcijai vienas po kito ėmė rašyti žmonės, kurie piktinosi „Nuaro” darbuotojo elgesiu. Be to, filmuota medžiaga žaibo greičiu ėmė plisti socialiniame tinkle „Facebook”.

Šį įvykį užfiksavę žmonės teigė apie tai pranešę policijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA