Krepšinio aistruoliai iš Lietuvos rinktinės tikisi bent jau bronzos | Kas vyksta Kaune

Krepšinio aistruoliai iš Lietuvos rinktinės tikisi bent jau bronzos

Organizatorių nuotr.

Akcijos „Aš tikiu Lietuvos pergale!“ dalyviai aplankė daugelį Lietuvos miestų ir miestelių, kur ne tik dalijo specialius lipdukus, bet ir bendravo su krepšinio aistruoliais, praeiviais. Daugelis jų tikisi, kad šiemet Lietuva papuls tarp trijų geriausių Europos komandų ir džiaugėsi, jog į rinktinę pateko Domantas Sabonis.

„Tarp favoritų laimėti čempionatą dažniausiai buvo minimos Ispanijos, Prancūzijos ir Lietuvos komandos. Nemaža dalis kalbintųjų sakė, kad tikisi iš Lietuvo krepšininkų aukso medalių. Nemažai buvo ir tokių, kurie galvojo, kad kovą lietuviai baigs jau po grupės etapo arba ketvirtfinalyje. Vis tik didžioji dauguma tikėjosi, kad ir šiemet pavyks laimėti bent jau bronzos medalius“, – pasakojo Nerijus Budrys, vienas iš akcijos organizatorių.

Tačiau, pasak jo, didesnė dalis savo nuomonę išsakiusiųjų dėl to kaip seksis rinktinei pernelyg neišgyveno.

„Dar prieš 2011 m. Europos čempionatą ir 2012 m. Olimpines žaidynes kalbant su žmonėmis dažnai buvo juntama savotiška įtampa, sakytum, jiems žūtbūt reikia tos pergalės. Nemažai buvo ir piktų vertinimų, skeptiško požiūrio. Ir dabar visko pasitaiko, bet kur kas didesnė dalis žmonių į tai žiūri, kaip į šventę, smagų nuotykį, kur jei pasiseks – gerai, jei ne – nieko tokio. Galbūt lemia tai, jog tas čempionatas vyko Lietuvoje, o Olimpinės žaidynės savaime visiems atrodo labai svarbios. O gal žmonės tiesiog išmoko labiau atsipalaiduoti“, – sakė jau penktus metus rengiamos akcijos organizatorių atstovas.

Jis taip pat išskyrė, jog daugelis žmonių labai džiaugėsi, kad D. Sabonis pateko į rinktinę.

„Žinoma, niekas dar nepamiršo išskirtinio Domanto tėvo Arvydo talento. Kita vertus, žmonėms smagu, kad yra tęsiama vieno iš lietuviškumo simbolių dinastija. Daugeliui tai yra labai svarbu“, – sakė N. Budrys.

Specialūs lipdukai su užrašu „Aš tikiu Lietuvos pergale!“ buvo dalinami Lietuvos rinktinės pasirengimo Europos vyrų krepšinio čempionatui metu centrinėse miestų gatvėse ir arenų, kuriose rinktinė žaidė pasiruošimo mačus, prieigose. Akcijos dalyviai šiemet apsilankė Vilniuje, Kaune, Alytuje, Kėdainiuose ir kituose Lietuvos miestuose bei miesteliuose.

Šeštadienį, pirmąją čempionato dieną, vyks paskutinis lipdukų dalijimas šiais metais – Kaune, pagrindinio akcijos rėmėjo, prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje.

Akcija „Aš tikiu Lietuvos pergale!“ toliau tęsis socialiniuose tinkluose. Organizatoriai kviečia krepšinio gerbėjus dalytis savo emocijomis, užfiksuotomis palaikant krepšininkus, su žyma #astikiu ir taip dalyvauti įvairiuose nuotaikinguose konkursuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA