Protestuojantys nuteistieji toliau žaloja save (filmuota medžiaga) | Kas vyksta Kaune

Protestuojantys nuteistieji toliau žaloja save (filmuota medžiaga)

Asociatyvi/R.Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją šeštadienio popietę pasiekė filmuota medžiaga iš Marijampolės pataisos namų, kur šiandien, kaip įtariama, protestuojantys nuteistieji susižalojo sau rankas, o po to buvo išvežti į gydymo įstaigą.

Vaizdo įraše matosi, kad mažiausiai 15 nuteistųjų buvo išvesti iš pataisos namų teritorijos, kad jiems būtų suteikta pirmoji medicinos pagalba.

Naujienų agentūra BNS šeštadienio rytą skelbė, jog naktį Vilniuje protestuodami prieš draudimą rūkyti susižalojo 18 nuteistųjų, ligoninėje suteikus pirmąją pagalbą jie jau grąžinti į pataisos namus.

Kol kas apie panašius atvejus Pravieniškėse ar kitose įkalinimo įstaigose nepranešama.

Kaliniai šią savaitę pradėjo akcijas dėl įsigaliojusio ribojimo rūkyti laisvės atėmimo vietose, atsisakydami valdiško maisto. Penktadienį šioje akcijoje dalyvavo maždaug ketvirtadalis nuteistųjų.

Nuteistieji protestuoja dėl nuo antradienio įsigaliojusio draudimo rūkyti uždaro tipo kamerose bei nuo kitų metų įsigaliosiančio draudimo rūkyti įkalinimo įstaigų ligoninių stacionaruose ir pataisos įstaigų sveikatos priežiūros tarnybų antrinės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros padaliniuose. Šie pakeitimai numatyti Seimo priimtose Bausmių vykdymo kodekso pataisose.

Iš viso laisvės atėmimo bausmę Lietuvoje atlieka 7100 asmenų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA