Į Kauną atvykstantiems pirmakursiams – galimybė lengviau pažinti miestą | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atvykstantiems pirmakursiams – galimybė lengviau pažinti miestą

Kaunas.lt nuotr.

Iš tūkstančių rugsėjo pradžioje Kauną užplūdusių studentų nemaža dalis mieste lankosi pirmą kartą, todėl laikinoji sostinė jiems dar nėra pažįstama.

Siekiant svetingai priimti į Kauną studijuoti atvykstančius jaunuolius bei tinkamai pristatyti miestą, Kauno vicemeras Simonas Kairys pasiūlė Kauno turizmo informacijos centrui ir konferencijų biurui aktyviau teikti informaciją, susijusią su lankytinomis vietomis, viešuoju transportu bei kitomis svarbiomis temomis.

„Studentija itin reikšminga Kauno miesto bendruomenės dalis. Siekiame į Kauną pritraukti kuo daugiau jaunų žmonių, kad baigę studijas, jie čia pasiliktų gyventi. Ši, kad ir nedidelė iniciatyva padės jauniems žmonėms geriau susipažinti su miesto lankytinomis vietomis, viešuoju transportu“, – teigė Kauno vicemeras S. Kairys.

Kauno turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras kviečia jaunimą parsisiųsti nemokamą mobiliąją programėlę „Kaunas“, kurioje be turizmo ir kitos naudingos informacijos pateikiamas ir audiogidas, Kauno miesto žemėlapis. Tikimasi, kad ši programėlė ne tik palengvins pirmakursiams apsiprasti ir orientuotis Kauno mieste, tačiau ir paskatins jaunimą domėtis istoriniu bei kultūriniu paveldu, renginiais, pramogomis, ekskursijomis, aplankyti muziejus, kurių Kaune yra daugiau kaip penkiasdešimt.

Programėlę nemokamai galima parsisiųsti iš GooglePlay ir Appstore prekyviečių. Programėlė veikia lietuvių ir anglų kalbomis, o tai ypač svarbu studentams iš užsienio, kurių šiais metais Kaune yra kaip niekada daug.

Turizmo informacijos centras taip pat jau išplatino daugiau kaip 2000 informacinių leidinių ir žemėlapių Kauno aukštosiose mokyklose bei studentų atstovybių organizuojamuose renginiuose. Nemokami leidiniai platinami visuose turizmo informacijos centro punktuose (Laisvės alėjoje, Kauno autobusų ir geležinkelio stotyse oro uoste bei Kauno Rotušėje).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA