Patvirtinta: investicijos į stadioną ir ąžuolyną sieks 40 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Patvirtinta: investicijos į stadioną ir ąžuolyną sieks 40 mln. eurų

R.Tenio nuotr.

Miesto valdžia jau rengia projektą, kuriuo būtų atgaivinta Kauno sporto halė, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas bei aplinkinė teritorija. Planuojama didelį projektą parengti itin žaibiškai. Panašu, jog vyriausybės atstovai tokiam Kauno mero užmojui pritaria ir jau yra numatę finansavimą.

Kauno vadovas Visvaldas Matijošaitis tikina, jog tik atėjus į valdžią buvo pradėta derinti klausimus, susijusius su ąžuolynu ir čia veikiančiu sporto kompleksu. Anot vadovo, buvo susitikimai su įvairiais specialistais, kurie įvertino esamą situaciją ir pateikė savo vertinimus. Nemažai diskusijų kėlė ne tik finansavimo, bet taip pat ir su paveldu susiję aspektai.

„Paveldo saugoma yra tik aikštelė, kuri dar Dariaus ir Girėno įsteigta, tad saugoma tik pieva, o ne visas stadionas, tad aikštelė išliks toje pačioje vietoje. Pagal Vidaus ministerijos integruotų teritorijų programą yra numatyti pinigai būtent šitam projektui. Iš europinių pinigų šiam projektui skirta 60 proc. sumos, kiti pinigai bus ir iš vyriausybės, ir iš miesto“, – tikino V. Matijošaitis.

Vyriausybės atstovai uždega žalią šviesą

Planuojama, jog bendra projekto vertė sieks 40 mln. eurų. 16 mln. eurų jau užtikrinta iš ES struktūrinių fondų, taip pat miestas užtikrina skirti 7 mln. iš savo kišenės, dar 1 mln. eurų skirs Vidaus reikalų ministerija. Liks 16 mln. eurų, tačiau juos tikimasi gauti iš įvairių valstybės investicijų programų.

„Man kaip politikui gera pripažinti, kad nuo kalbų pereinama prie darbų. Jei institucija turi strateginį planą, ji turi ateitį. Mane džiugina, kad visa teritorija atvers sportinį kompleksą, tai gera idėja, bet šiek tiek pasigendu sporto universiteto didesnio įtraukimo. Toks kompleksas galėtų būti geras traukos centras, jei visą dieną ateis žmonės, tai pasiteisins projekto idėja. Toliau komunikuosime ir svarstysime, kaip pateikti realybe“, – spaudos konferencijos metu sakė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Kaune yra dvi tikslinės auditorijos – Žaliakalnis ir Aleksotas, kurioms numatytas finansavimas iš ES 2014-2020mž metų perspektyvos. Šiandien kalbame apie daugiafunkcinius sporto ir laisvalaikio kompleksus. Kaunas atitinka iš esmės visas finansavimo sąlygas ir artimiausiu metu atlikus tam tikras korekcijas, bus patvirtinta. Ir tai bus idėja, kuri pagrįsta konkrečiais pinigais ir projektais. Mes prisidėsime prie finansavimo keturių šio daugiafunkcinio komplekso projektų“, – patvirtino Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Kaip keisis sporto kompleksas

Projekte numatyta sutvarkyti Kauno sporto halę, kur būtų galima ją pritaikyti įvairiems visuomenės poreikiams. kadangi halę saugo paveldosaugininkai, išorėje niekas nekis, keisis tik vidus. Sporto halė bus pritaikyta įvairiems renginiams. Į šio objekto sutvarkymą bus investuojama 7 mln. eurų.

Netoli esantis lengvosios atletikos maniežas taip pat sulauks rekonstrukcijos. Čia bus investuota 9,5 mln. eurų. Tikimasi, jog po rekonstrukcijos maniežas atitiks visus tarptautinius reikalavimus, tad galės vykti aukščiausio lygio sporto varžybos. Be to, numatoma tarpe tarp maniežo ir stadiono įrengti olimpinę šlovės alėją, kurioje būtų pagerbti Lietuvą garsinantys sportininkai.

Daugiausiai pasikeis S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Planuojama, jog po rekonstrukcijos tribūnos bus ne C formos, kaip yra dabar, o ovalios, tad žiūrovų vietų skaičius išaugs iki 20 tūks. vietų. Taip pat cokoliniame aukšte įsikurs įvairios viešojo maitinimo vietos, aksesuarai ir erdvės, kuriose veiksmas vyks ištisus metus. Projekto sumanytojai viliasi, jog ši vieta pritrauks tiek sporto studentus, tiek šeimas, tad bus gaunamos papildomos pajamos sporto kompleksui išlaikyti.

Visus darbus planuojama atlikti itin greitai. Miesto meras tikino, jog apie pusmetį užtruks techninių projektų rengimas, dar kelis mėnesius bus konkurso būdų ieškoma rangovų. Pačius rekonstrukcijos darbus planuojama pradėti 2016-ais metais, o pabaigti 2018-aisiais.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA