Kaunietis dalinasi išskirtiniu filmuku apie Kauną | Kas vyksta Kaune

Kaunietis dalinasi išskirtiniu filmuku apie Kauną

R. Tenio nuotr.

Nemažai kauniečių pasidalina įvairiais vizualiniais darbais, susijusiais su Kaunu, tačiau tokią vaizdo medžiagą gauname pirmą kartą. Tai galimybė pamatyti pagreitintą miesto judesį iš paukščio skrydžio. Šis video skiriasi nuo kitų tuo, jog vaizdas visą laiką išlieka stabilus ir kokybiškas.

Kaunietis Kęstutis Fedirka gerokai paplušėjo, kad kiti galėtų pamatytų Kauną kitomis akimis ir kitu kampu. Menininkas tikina, jog kiti vaizdelių iš paukščio skrydžio kūrėjai nesugebėdavo padaryti taip, kad vaizdas nejudėtų ir perteiktų kokybišką vaizdą, o jam tai pavyko įgyvendinti. Kaunietis tikina, jog toks rezultatas patenkino jo lūkesčius.

„Visada ieškau naujovių. Tai, ką darydavo kiti, neišeina, kad nejudėtų, tad teko padirbėti tiek technologiškai, tiek programiškai, kad vaizdas nejudėtų. Prie šio vadinamojo „time-lapse“ video praleidau kokias tris diena. Dvi dienas teko filmuoti, nes jei koperis bent kiek pasislenka į šoną, tenka filmuoti iš naujo. Dar vieną dieną užtrukau, kol surinktus video pagreitinau ir sudėliojau į vientisą filmuką“, – pasakojo K. Fedirka.

Kauno pagreitinto judesio filmuke atsispindi žinomos miesto vietos. Pats K. Fedirka tikina, jog ir rinkosi tas vietas, kad kiti galėtų jas pažinti. Filmuke gali būti kelios vietos, kurios bus sunkiai įmenamos, tačiau jam tiko prie sugalvotos idėjos – filmuojamoje vietoje turi vykti veiksmas.

Filmuko kūrėjas įsitikinęs, jog kauniečiams turėtų patikti šis kūrinys, nes leidžia iš paukščio skrydžio pamatyti žinomas miesto vietas. Jo teigimu, nuo žemės padaryti pagreitinto judesio filmuką yra paprasta, tačiau iš paukščio skrydžio reikalauja gerokai daugiau pastangų.

Kaunietis ties šiuo projektu sustoti neketina ir kurpia planus, kaip padaryti visos Lietuvos pagreitinto judesio filmuką, kuris pasižymėtų itin gera vaizdo kokybe ir stabilumu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA