Po 76-ių metų pertraukos į Kauną iš Lenkijos atvyksta traukinys su keleiviais | Kas vyksta Kaune

Po 76-ių metų pertraukos į Kauną iš Lenkijos atvyksta traukinys su keleiviais

R.Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą naująja „Rail Baltica” vėže į Kauną atvažiuos traukinys iš Lenkijos. Juo atvyks Europos komisijos North Sea-Baltic koridoriaus, kurio dalis yra „Rail Baltica” geležinkelis, koordinatorė Katerina Trautman (Catherine Trautmann). Paskutinį kartą traukinys su keleiviais iš Lenkijos į Lietuvą buvo atvykęs 1939-ųjų rugpjūtį.

Koordinatorės K. Trautman tikslas – kelionės metu įvertinti Lietuvos ir Lenkijos geležinkelių infrastruktūrą, „Rail Baltica” rangos darbus Lietuvoje, perspektyvas tolimesniam projekto įgyvendinimui. Kartu su ja vyks Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos Susisiekimo ministerijų bei kitų transporto institucijų atstovai. Kelionės metu bus aptartas „Rail Baltica” įgyvendinimo progresas ir perspektyva realizuoti greitojo traukinio nuo Kauno iki Talino projektą.

K. Trautman kartu su delegacija į Kauno geležinkelio stotį atvyks rugpjūčio 27 dieną, 20.30 val. Rugpjūčio 28 dieną numatytas jos vizitas Vilniuje – iš Kauno į Vilniaus geležinkelio stotį koordinatorė atvyks 10.45 val.

„Rail Baltica” ruože nuo Lenkijos-Lietuvos valstybių sienos iki Kauno jau yra atlikti visi numatyti darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA