Pareigūnas visas atostogas paaukojo kilniam tikslui | Kas vyksta Kaune

Pareigūnas visas atostogas paaukojo kilniam tikslui

Policijos nuotr.

Jau antrus metus gyvuojanti pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacija „Baltai Juoda“ meilę Tėvynei puoselėja prasmingais darbais: socialinėmis akcijomis išradingai sprendžiamos aktualios problemos, vykdomi socialiniai projektai, puoselėjamos istorinės ir kultūrinės vertybės, o savanoriškose veiklose – gerumu ir šiluma dalinamasi su tais, kuriems to labiausiai trūksta. Organizacijos savanoriai vadovaujasi šūkiu: „Man rūpi“, todėl, siekdami palaikyti kovojančią Ukrainą, surengė kelionę „Bendru Laisvės keliu“.

Kelionės tikslas – pristatyti savo organizaciją, susisiekti ir surengti apvaliojo stalo diskusijas su jaunimo ir nevyriausybinėmis organizacijomis – parodyti, kad bendruomeniškumas gyvas, užmegzti tiesioginius kontaktus, nustatyti bendradarbiavimo gaires ir suteikti reikiamą pagalbą ukrainiečiams.

„Ką reiškia žmogui, netekusiam artimųjų, likti visiškai vienam?, – svarsto pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacijos „Baltai Juoda“ vadovas, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus vyriausiasis tyrėjas Paulius Klikūnas. – Mes ne aplinkos stebėtojai – mūsų pareiga padaryti nuo savęs, ką galim. Kelionės siekis – parodyti, kad mes esame kartu“.

P. Klikūnas visas atostogas paaukojo kilniam tikslui – vyko į Ukrainą, kur surinktą tikslingą labdarą tiesiogiai perdavė žmonėms, socialiai pažeidžiamoms grupėms, kur jos labiausiai reikia (ilgai negendantys maisto produktai, reikalingi vaikams, sauskelnės, rūbai, batukai, miegmaišiai ir kt.).

Taip pat kelionės metu buvo pagerbti žuvusieji kariai ir karo aukos, susitikta su pilietiškomis organizacijomis, savanoriais ir buvo siekiama vienyti žmones, kad jie būtų pasiruošę vienas kitam padėti.

Už šią misiją, šiandien – Ukrainos nepriklausomybės dienos proga – Ukrainos karo atašė Kauno apskrities policijos pareigūnui įteikė Ukrainos apdovanojimą – medalį.

Be to, organizacijos „Baltai juoda“ vadovui P. Klikūnui buvo įteikta ir Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio padėka už nesavanaudišką pasiaukojimą dėl kitų gerovės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA