Kauno urėdijoje fiksuojamas penktos klasės miškų gaisrų pavojus | Kas vyksta Kaune

Kauno urėdijoje fiksuojamas penktos klasės miškų gaisrų pavojus

BNS 2015/08/23 14:02
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl sausų ir šiltų orų sekmadienį labai didelis miškų gaisrų pavojus užfiksuotas penkiose vidurio Lietuvoje esančiose urėdijose.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktos klasės miškų gaisringumas yra Kėdainių, Kauno, Dubravos, Kaišiadorių ir Prienų urėdijose. Šeštadienį labai didelis miškų gaisrų pavojus buvo užfiksuotas tik dalyje Prienų urėdijos.

Beveik visoje kitoje šalies teritorijoje sekmadienį yra fiksuojamas didelis, ketvirtos klasės gaisrų pavojus. Tik dalyje Kupiškio, Biržų, Zarasų ir Utenos urėdijų teritorijų miškų gaisrų pavojus yra vidutinis – trečios klasės.

Sinoptikai prognozuoja, kad pirmadienį šalies miškuose toliau vyraus ketvirtos, šiaurės rytiniuose rajonuose kai kur išliks trečios, o Prienų, Dubravos, Kauno, Kaišiadorių, Kėdainių, Veisėjų urėdijose ir Alytaus urėdijos šiaurės rytinėje pusėje bus penktos klasės miškų gaisringumas.

Dėl didelio gaisrų pavojaus poilsiautojai raginami itin atidžiai elgtis su ugnimi, į kai kuriuos miškus ribojamas patekimas, vykdomi reidai. Valstybiniai miškų pareigūnai, pasitelkę priešgaisrinės apsaugos pareigūnus, periodiškai tikrina situaciją.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienį šalyje toliau laikysis sausi be lietaus orai, kai kur, daugiausia vakariniuose rajonuose, trumpai palis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA