Kauno oro uoste surengta atvirų durų diena pritraukė minias smalsuolių | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste surengta atvirų durų diena pritraukė minias smalsuolių

Organizatorių nuotr.

Kauno oro uostas šeštadienį atvėrė duris visuomenei. Pirmą kartą čia surengta atvirų durų diena, kurioje gausiai susirinkę lankytojai domėjosi, kur remontuojami orlaiviai, iš arti apžiūrėjo Italijos oro pajėgų naikintuvą. Lietuvos kariuomenė taip pat pademonstravo savo turimą techniką.

„Kauno oro uostas sparčiai keičiasi – pavasarį pristatėme jo ateities viziją ir naują projektą „AEROHUB KUN“, kuris pakoreguos tiek oro uosto vaizdą, tiek jo veiklą. Mums svarbu, kad kauniečiai šiuos pokyčius galėtų stebėti ne tik per teritoriją juosiančią tvorą, bet ir iš arti“, – sakė Lietuvos oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse naikintuvais „Eurofighter Typhoon“ šiuo metu vykdo Italijos karinių oro pajėgų kariai. Iki šiol tokio tipo orlaiviai Kaune leidosi tik per pratybas ir visuomenei prieinami nebuvo.

Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos į Kauno oro uostą atskraidino sraigtasparnį „Mi-8T“ ir transporto lėktuvą C-27J „Spartan“. Oro gynybos ginkluotę pristatė Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalionas.

Neeiliniu šeštadieniu Kauno oro uoste prasideda Karmėlavos miestelio šventė „Skrydis – Karmėlava 2015“, kurios finalinis renginys vyks rugpjūčio 29 d. Visą savaitę iki jos oro uoste taip pat bus organizuojamos pažintinės ekskursijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA