Karmėlavos oro uostas kviečia į nemokamą ekskursiją | Kas vyksta Kaune

Karmėlavos oro uostas kviečia į nemokamą ekskursiją

BNS 2015/08/22 09:29
R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Kauno oro uoste vyks atvirų durų diena – bus galima pasivaikščioti po aerodromą, iš arti pamatyti Italijos oro pajėgų naikintuvą.

„Eurofighter Typhoon“ naikintuvas šiuo metu Lietuvoje atlieka NATO oro policijos misiją. Iki šiol tokio tipo orlaiviai Kaune leidosi tik per pratybas ir visuomenei prieinami nebuvo.

Savo orlaivius taip pat demonstruos Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos bei kompanija „Aviabaltika“.

Oro uosto lankytojai taip pat bus kviečiami į orlaivių „autoservisą“ – „FL Technics“ angarą. Keturių aukštų namo dydžio angare prižiūrimi ir remontuojami įvairių oro kompanijų lėktuvai. Ekskursijoje autobusu oro uosto kilimo ir tūpimo taku darbuotojai papasakos apie Kaune vykdomą projektą „AEROHUB KUN“ ir pademonstruos kilimo ir tūpimo tako šviesų signalinės sistemos žiburius.

Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos į Kauno oro uostą atskraidins sraigtasparnį „Mi-8T“ ir transporto lėktuvą C-27J „Spartan“. Oro gynybos ginkluotę pristatys Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalionas, o su karjeros galimybėmis Lietuvos kariuomenėje ir naudojama ginkluote susipažindins Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų S. Dariaus ir S. Girėno apygardos 2-oji rintinė.

Oro uosto veikla renginio metu vyks kaip ir įprasta – šeštadienį numatyti šeši oro linijų „Ryanair“ skrydžiai.

Atvykstančiųjų į Kauno oro uostą prašoma turėti asmens dokumentą, nes norint patekti į renginio zoną, teks praeiti aviacinio saugumo patikrą, kurioje lankytojų lauks siurprizai.

Šiuo renginiu prasideda Karmėlavos miestelio šventė „Skrydis – Karmėlava 2015“, kurios finalinis renginys vyks rugpjūčio 29 dieną. Visą savaitę oro uoste bus organizuojamos pažintinės ekskursijos.

ŠVENTĖS PROGRAMA IR INFORMACIJA>>>

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA