Dėl gaisrų pavojaus draudžiama lankytis miškuose ir pažintiniuose takuose | Kas vyksta Kaune

Dėl gaisrų pavojaus draudžiama lankytis miškuose ir pažintiniuose takuose

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Dėl besitęsiančių karščių miškuose labai sausa, paskelbtas itin didelis miško gaisrų kilimo pavojus, todėl norintiems pasivaikščioti po mišką teks planus atidėti vardan saugumo. Miške lankytis draudžiama.



Šiomis dienomis nustatytas didelis, ketvirtos klasės, miškų gaisrų pavojus. Daugiausia gaisrų miškuose kyla dėl nedrausmingų lankytojų ir jų neatsakingo elgesio su ugnimi. Dėl šios priežasties Kauno rajono administracijos direktoriaus R. Pudževelio įsakymu gyventojams yra draudžiama lankytis ir važiuoti transporto priemonėmis miškuose ir durpynuose. Tai daryti galima tik gavus Kauno miškų urėdijos, Dubravos eksperimentinės mokomosios miškų urėdijos, VĮ Šakių miškų urėdijos ir durpynų administracijų leidimus.

Prašome visų susilaikyti nuo lankymosi miške, taip pat Kauno marių regioninio parko pažintiniuose takuose, ypatingai Arlaviškių kadagių slėnyje, kuriame dėl sausros pavojus įsiplieksti gaisrui itin didelis. Tikimės lankytojų supratingumo! Neleiskime žalioms kadagių žvakėms virsti liepsnojančiais fakelais.

Apie pastebėtus gaisrus reikia pranešti aplinkos apsaugos darbuotojams, policijai, priešgaisrinėms, miškų ir kitoms tarnyboms arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA