Mokesčių inspekcijos naujiena nedrausmingiems vairuotojams | Kas vyksta Kaune

Mokesčių inspekcijos naujiena nedrausmingiems vairuotojams

delfi.lt 2015/08/20 11:32
DELFI nuotr.

Nuo šiol baudas Lietuvoje bus galima susimokėti paprasčiau: sukurtos elektroninės paslaugos, kurios leis prisijungus prie interneto atsiskaityti už padarytus nusižengimus.

Įdiegus naujas funkcijas „Mano VMI“ sistemos vartotojai prisijungę gali pamatyti jiems paskirtas administracines baudas ir jų mokėjimo statistiką, taip pat sumokėti baudas, už kurias jie nėra atsiskaitę.

Šios paslaugos vartotojams pasiūlytos įgyvendinus projektą „E-bauda“.

Pastebima, kad pasiūlius naują baudų administravimo tvarką, padaugėjo sistemos „Mano VMI“ naudotojų: nuo liepos pradžios iki rugpjūčio vidurio prie sistemos prisijungė dar 15 tūkst. gyventojų.

„Anksčiau naudotos skirtingos baudų administravimo procedūros, skirtingi mokėjimo kodai sudarė didelių nepatogumų gyventojams, pasitaikydavo klaidų ir nesusipratimų“, – kalbėjo Informatikos ir ryšių departamento direktorius Evaldas Serbenta.

Pasak jo, nauja sistema palengvino ir institucijų, skiriančių baudas, darbą, nes jiems nebereikės rūpintis baudų išieškojimu – tai vyks automatiškai.

Tačiau DELFI jau sulaukė vartotojų skundų, kad sistema veikia ne visiškai sklandžiai.

„Kaip tik teko susidurti su nauja sistema. Prieš mėnesį buvau užfiksuotas viršijęs greitį ir apsidžiaugiau sužinojęs, kad baudą jau galima sumokėti internetu. Gauto pranešimo apie baudą tekste nėra tikslių nuorodų, kaip tai padaryti, todėl ieškojau internete. Policijos internetiniame puslapyje dar buvo sena informacija. Radau straipsnį, kad galima atsiskaityti per „Mano VMI“, bet prisijungęs radau pranešimą, kad dėl techninių problemų sistema laikinai neveikia“, – rašė skaitytojas.

Jis dėstė, kad nors Mokesčių inspekcijos puslapyje rado sąskaitos numerį ir įmokos kodą, baudą sumokėjo.

„Susisiekus su pranešime apie baudą nurodyta tyrėja sužinojau, kad jie informacijos negavo ir jei nesumokėsiu iki nurodytos datos, bauda gali padvigubėti, o gal net būti perduota antstoliams. Jau praėjo savaitė nuo mano atlikto pavedimo, tyrėjai nusiunčiau banko mokėjimo išrašą, bet Policija informacijos dar neturi. Sakė jie buvo informuoti kad mokėjimai „stringa“ ir man pasiūlė toliau aiškintis su Mokesčių inspekcija“, – apgailestavo jis.

Įgyvendinus projektą, policija, kaip ir kitos baudas už administracinius pažeidimus skiriančios institucijos, informaciją apie baudų sumokėjimą gauna iš vieno šaltinio – Mokesčių inspekciją.

Projekto vertė – 2,49 mln. eurų, jis finansuotas iš Europos Sąjungos lėšų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA