Skaitytoja: iš išgąsčio prie „Akropolio“ pradėjau verkti | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: iš išgąsčio prie „Akropolio“ pradėjau verkti

Archyvo nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja aprašė incidentą, įvykusį Kauno „Akropolyje“. Moteris pasakojo, jog baisiai išsigando, kuomet negalią turintis vyras bandė pro besisukančias duris patekti į vidų, tačiau durys per greit sukosi ir sukėlė daug streso tiek pačiam neįgaliajam, tiek aplinkiniams žmonėms.

„Prieš kelias dienas Kauno „Akropolyje“ nutiko toks įvykis. Žmogus su negalia, nežinodamas kaip greitai sukasi „Akropoli“ durys, bandė patekti į vidų (žmogus su ramentais, jo kojos buvo su spec. batais, jis galėjo eiti tik lėtai).

Durys sukosi taip greitai ir jį pradėjo stumti. Vyras iš išgąsčio pradėjo rėkti: „Sustabdykite duris“, tačiau durys toliau jį stūmė… Aš, pamačiusi tokį vaizdą, bėgau padėti žmogui greičiau praeiti, bet supratau, kad jis tuo grius ant manęs… Vyras užkišo ramentą už durų ir jos tada staigiai sustojo, tačiau pribėgo „Akropolio“ valytoja ir šaukia: „Ne čia eini“ ir sviedė žmogaus ramentą atgal į besisukančias duris.

Aišku, ratas toliau pradėjo suktis ir toliau stumti neįgalų žmogų … Jis vėl rėkia stumiamas iš baimės, kad kas nors sustabdytų duris. Staiga atsirado dar žmonių, kurie padėjo vyrui išeiti į lauką. Visgi, žmogui reikėjo pakliūti į vidų, gi ten dabar įsikūrusi autobusų stoties kasa. Kadangi ten susirinko daug pašalinių, patikrinom duris, ar jos atrakintos, kad žmogus galėtų patekti į vidų, tačiau jos visos buvo užrakintos.

Kaip viskas baigėsi, nežinau, nes sukrėsta nuėjau nuo įvykio vietos ir iš išgąsčio pradėjau verkt už tokią neteisybę, kad neįgalus žmogus į Kauno „Akropolį“ patekti negali“, – laiške dėstė skaitytoja.

Kauno „Akropolio“ atstovų komentaras

„Akropolio“ atstovai tikina, jog besisukančios durys atitinka visus reikalavimus, tad pro jas gali patekti įvairūs žmonės, net ir turintys negalią.

„Visi prekybos centre esantys įėjimai, įskaitant ir karuselines duris yra sertifikuoti ir užtikrina sklandų didelio klientų srauto patekimą. Karuselinės durys yra maksimalaus diametro, valdomos automatiškai ir jų sauga atitinka galiojančius standartus. Įėjimai pritaikyti ir neįgaliesiems su vežimėliais, mamoms su mažamečiais vaikais ar klientams su pirkinių vežimais.

Visuose įėjimuose yra įrengti davikliai apsaugantys nuo susidūrimo, todėl dėl klientų saugumo, netikėtos kliūties atveju, durys automatiškai sustoja. Varstomos durys, esančios šalia karuselinių durų, atsidaro automatiškai tik prekybos centro evakuacijos atveju“, – komentavo Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo nuomone apie Kauną ir čia teikiamas paslaugas, parašykite el. paštu kaunas@kasvyksta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA