Kauniečių piknikas: nemokami sumuštiniai ir įspūdingas duonos tortas | Kas vyksta Kaune

Kauniečių piknikas: nemokami sumuštiniai ir įspūdingas duonos tortas

R. Tenio nuotr.

Jau tampa tradicija vasarą palydėti prie Kauno pilies. Kauniečiai į kasmetinį pikniką atsivedė visą šeimą ir draugus bei nesikuklino paskanauti nemokamų užkandžių. Akį traukė ir neįprastas tortas, pagamintas iš daugiau nei 4000 duonos riekelių.

Šiais metais pilies papėdę neatpažįstama pavertė Klaipėdos pilies teatro personažai. Mistinėje 19 amžiaus atmosferoje kauniečiai mėgavosi puikia kompanija, vis dar vasarišku oru ir tiesiai iš „Gardėsio“ kepyklos atkeliavusia „Auksės“ sumuštinių duona. Teatro personažai pakvietė mažuosius kauniečių pikniko dalyvius įsiamžinti smagioje fotosesijoje.

Koks piknikas be geros muzikos. Šį kartą kauniečiams koncertą dovanojo grupė „Pop in Jazz“, kuri privertė pajudėti įvairaus amžiaus iškylautojus. Kartu su mimais ir kitais aktoriais bei skambančiomis dainomis kauniečiai galėjo bent trumpam pamiršti rūpesčius ir pabūti jaukioje aplinkoje kartu su mylimais žmonėmis.

„Labai smagu, geras oras, puiki atmosfera. Iš tiesų sveikintina idėja, nes suteikia bendruomeniškumo jausmą, kurio šiais laikais labai trūksta“, – apie kauniečių pikniką atsiliepė kaunietė Jolita.

Su šeima atkeliavęs Jonas taip pat dalinosi geromis emocijomis. Be nemokamų sumuštinukų, Jono šeima skanavo pačių gamintų suši: „Dažnai pasidarome japonišką maistą, tačiau gamtoje skaniau“, – priduria pašnekovas.

Pagrindinis „Kauniečių pikniko“ akcentas tapo rekordinis tortas. Kadangi piknikas vyksta penktą kartą, organizatoriai sugalvojo nustebinti lankytojus jubiliejiniu tortu. Saldusis pikniko gardėsis pagamintas iš daugiau nei 4 tūkst. „Auksės“ duonos riekučių, pagarbintų obuolių ir bruknių uogiene bei persikų džemu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA