Policija įspėja: jis niekada nemoka už maistą ir gėrimus | Kas vyksta Kaune

Policija įspėja: jis niekada nemoka už maistą ir gėrimus

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno m. Centro PK) pareigūnai nustatė vyriškį R. M. (gimusį 1981 m.), mėgstantį neapmokėti didelių sąskaitų už maistą. Pareigūnai maitinimo paslaugas teikiančius asmenis įspėja būti budriais, mat šis ne tik tikisi nemokamai pavalgyti, tačiau ir išgerti. Vyriškis geria prabangius alkoholinius gėrimus, dažniausiai nuo 5 iki 10 skirtingų rūšių.

Mėgstantis pavalgyti ir nemokėti

Rugpjūčio 15 d. apie 10.00 val. Kaune, Laisvės al., R. M., atėjęs į viešbutyje esantį barą užsisakė įvairių alkoholinių gėrimų ir maisto, o juos suvartojęs, nesusimokėjo. Dėl tokio jo elgesio maitinimo paslaugas teikiančiai įmonei buvo padaryta 250,90 eurų žala. Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK Kauno m. Centro PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d. (dėl vagystės).

Rugpjūčio 17 d. 16.57 val. Kaune, Karaliau Mindaugo pr. prekybos ir pramogų centre esančioje kavinėje R. M. užsisakė maisto už 48,30 eurų, o jį suvalgęs vėl atsisakė susimokėti. Tokiais veiksmais jis įvykdė smulkų svetimo turto grobimą bei padarė pažeidimą numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 50 str. Už tai jis buvo sulaikytas bei, surašius administracinio teisės pažeidimo protokolą, paleistas.

Išleidus iš policijos komisariato R. M. jau apie 20.55 val. nuvyko į piceriją, esančią Kaune, Daukanto g. Picerijoje vyriškis užsisakė alkoholinių gėrimų, rinkinį prie alaus bei sulčių. Iš viso už 20,52 eurų. Visa tai suvalgęs ir išgėręs jis, kaip įprasta, atsisakė už tai susimokėti. Dėl to vėl buvo sulaikytas, jam surašytas dar vienas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Siekiant nutraukti pažeidėjo neteistus veiksmus, iki teismo R. M. už tokius veiksmus  buvo sulaikytas 48 val.

Rugpjūčio 18 d. Kauno apylinkės teisme nagrinėta administracinė byla. Nors LR ATPK 50 str. numato areštą, po bylos nagrinėjimo, iš teismo salės R. M. buvo paleistas.

Tą patį vakarą, 23.11 val. Kaune, picerijoje esančioje Mickevičiaus g., vyriškis vėl užsisakė alkoholinių gėrimų bei užkandžių už 44,89 eurų, o pavalgęs atsisakė už juos sumokėti. Kitą dieną, rugpjūčio 19 d. 6.00 val. ryto vyriškis nusprendė važiuoti su taksi ir už šias paslaugas taip pat nesusimokėti. Vairuotojui jis liko skolingas 17 eurų. R. M. vėl buvo pristatytas į policijos komisariatą.

Kauno apskrities policijos pareigūnų turimais duomenimis R. M. nuo š. m. liepos 26 d. įvairiuose miestuose (Šiauliuose, Panevėžyje bei Kaune) jau 17 kartų buvo sulaikytas už tai, kad įvairiose kavinėse užsisako maisto bei atsisako už tai susimokėti. Visais atvejais jam buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Iš viso minėtas vyriškis administracine tvarka jau baustas 58 kartus.

Dar kartą raginame ir prašome būti atidžiais, susidūrus su šiuo vyriškiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA