J. Kazlauskas: atrodė, kad esame visai nepasiruošę varžyboms | Kas vyksta Kaune

J. Kazlauskas: atrodė, kad esame visai nepasiruošę varžyboms

R. Tenio nuotr.

Nors „Huawei Cup“ taurė lietuvių rankose, Lietuvos rinktinės nuotaikos slogios. Sutriuškinta komanda pasiteisinimų neranda, tačiau tikisi, kad pavyks išanalizuoti visas klaidas ir išmokti žaisti kartu.

„Nėra daug ką tuščiažodžiauti. Varžybos sunkios ir rezultatas didžiąją dalį buvo daugiau nei baisu. Tai kroatų nuopelnas, kodėl mes nesugebėjome atsilaikyti. Pasiteisinimų nėra, tad išryškėjo mūsų komandos trūkumai, kuriuos reikės ištaisyti“, – komentavo R. Seibutis.

„Sudėtinga labai buvo. Ypatingai pradžia. Buvome nepasiruošę jų kamuolių dėjimui, nesisekė deriniai ir kt. Visgi, vienas iš gerų dalykų yra tas, kad paskutinėmis akimirkomis žaidę žaidėjai atidavė daug jėgų ir padarė rezultatą iš nepadoraus į visai priimtiną. Gavome gerą pamoką, nes apnuogino mūsų silpnybes. Aš pats stengiuosi daryti viską, ką galiu, o dabar yra kaip yra“, – apmaudo neslėpė Mantas Kalnietis.

Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas taip pat negaili kritikos žaidėjams. Jis tikina, jog varžovas buvo stiprus, tačiau koją pakišo ir nuovargis, kuris aplankė daugumą komandos narių po pastarųjų rungtynių su Makedonija.

„Rungtynės buvo tos, kur varžovai visose pozicijose buvo stipresni už mus. Atrodė, kad kamuolys krenta iš rankų ir esame visai nepasiruošė varžyboms. Mes norėjome šį ciklą smarkiai atidirbti. Mes buvome praktiškai be poilsio, tačiau nesitikėjome, kad prasisuks virusiukas ir iškris didžiausieji žaidėjai. Rungtynių metu buvo sunku įkvėpti. Sakau Pauliui, reikia kažką daryti, o jis sako, kad neturi jėgų. Nesitikėjome, kad po vakar dienos žaidėjai bus tokie pavargę. Tačiau turim tai, ką turime ir privalome su tuo žaisti“, – po pralaimėjimo sakė J. Kazlauskas.

Treneris tikina, jog paskutinės varžybos sukėlė kai kurių abejonių žaidėjais, tačiau kuris nevažiuos į Graikijoje vyksiantį „Akropolio“ turnyrą, kol kas neatskleidžiama.

Žaidėjai tikina, jog nesmagu pralošti namuose, tačiau tai proga pamatyti, jog komanda kol kas ne visada susikalba. Rinktinės atstovų teigimu, rungtynės su kroatais buvo vienos sunkiausių, tačiau per jas pasirodė silpnosios komandos vietos. Žaidėjai nusiteikę rimtai išanalizuoti šias rungtynes ir įgyti sportinę formą tada, kai labiausiai reikės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA