Atvirkštinės varžybos nei vakar: geros buvo tik penkios minutės | Kas vyksta Kaune

Atvirkštinės varžybos nei vakar: geros buvo tik penkios minutės

R. Tenio nuotr.

Po vakarykščių varžybų Lietuvos rinktinės treneris džiaugėsi geru komandos žaidimu ir tikino, jog blogos buvo tik paskutinės minutės. Šiandien situacija pasikeitė ir žaidėjus galima pagirti tik už ketvirtojo kėlinio pabaigą, kuomet pavyko įveikti Makedonijos rinktinę rezultatu 68:62.

„Žalgirio“ arenoje virė aistros, mat lietuviai po ilgos pertraukos šioje aikštelėje vėl išbandė jėgas. Kuomet Lietuvoje vyko Europos čempionatas, makedonai paskutinėmis akimirkomis laimėjo prieš lietuvių rinktinę ir užkirto kelią namuose pasiimti medalius. Tad šį kartą norėjosi pergalingai laimėti. Visgi, tik paskutiniame kėlinyje žaidėjai atgavo kvapą ir sugebėjo išplėšti pergalę ir Makedonijos rankų.

„Patys matėt, buvo sunkios varžybos. Vakar treneris sakė, kad buvo blogos penkios minutės, tai šiandien buvo atvirkščiai – tik paskutinės minutės geros“, – po varžybų komentavo Mindaugas Kuzminskas.

„Susidūrėme šiandien su tikrai geru žaidimu. Varžovai tikrai nenustebino. Iš pradžių jie gerai pataikė tritaškius ir išmušė mus iš ritmo. Priėmėme daug blogų sprendimų. Šiandien nežaidėme kaip komanda. Kiekvienas norėjo kuo greičiau išmesti į krepšį ir reikėjo persiorientuoti, tad pavyko pasivyti. Gerai, kad pasiruošime yra tokių varžybų. Mes to ir laukėme“, – nusivylimo komandos žaidimu neslėpė treneris Jonas Kazlauskas.

Lietuvos rinktinės treneris tikina, jog kontrolinės varžybos yra ir skirtos tam, kad galima būtų išbandyti įvairiausius žaidėjų derinius, leisti pažaisti naujiems, dar rinktinėje nebuvusiems sportininkams. Anot J. Kazlausko, tokios varžybos parodo komandos klaidas ir leidžia geriau apsispręsti, kurie žaidėjai atstovaus jau pačiame Europos čempionate.

„Reikia gerokai pagalvoti, kurį krepšininką galėčiau pagirti, nes visi priiminėjo blogus sprendimus. Kada bandėme atsidenginėti, mes neužsiimdavome gerų padėčių. Pirmame kėlinyje norėjau, kad patys susitvarkytų, todėl neėmiau minutės pertraukėlės. Daugiau laisvės norėjau duoti Mantui, nes jam dar reikia daug žaisti“, – apie strategijas užsiminė rinktinės treneris.

Jonas Kazlauskas rimtu veidu juokavo, jog šiandien į aikštelę neleido Jono Mačiulio, nes jis vakar labai gerai žaidė. Pats strategas pripažįsta, kad būtina išbandyti įvairias žaidėjų kombinacijas ir pamatyti, kaip jie geba žaisti tarpusavyje.

„Psichologiškai galbūt tai paveikė komandą. Kai kas žinojo, kad per rungtynes nežais. Tačiau ir man pačiam reikia geriau žinoti, kaip žaidžia įvairūs žaidėjai, nes yra žaidėjai, su kuriais aš pirmą kartą susiduriu“, – patikino J. Kazlauskas.

Kitos rungtynės tarptautiniame „Huawei Cup“ turnyre rinktinės laukia jau rytoj. „Žalgirio“ arenoje Lietuvos krepšininkai žais su Kroatijos komanda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA