J.Kazlauskas po pirmųjų kontrolinių rungtynių Kaune: buvau patenkintas 90% | Kas vyksta Kaune

J.Kazlauskas po pirmųjų kontrolinių rungtynių Kaune: buvau patenkintas 90%

R. Tenio nuotr.

„Žalgirio“ arenoje prasidėjo tarptautinis krepšinio turnyras „Huawei Cup 2015“. Pirmųjų kontrolinių varžybų sėkmė nusišypsojo lietuviams. Tvirtą žingsnį Europos vyrų krepšinio čempionato link žengė Lietuvos rinktinė įveikusi Turkiją rezultatu 86:74. Tiek žaidėjai, tiek treneris giria komandinį žaidimą, tačiau peikia paskutines penkias minutes, kuomet komanda ypatingai klydo.

Šįmet „Huawei Cup“ turnyre žaidžia Lietuvos, Turkijos, Makedonijos ir Kroatijos nacionalinės rinktinės. Šis turnyras taps ir savotiškomis lietuvių palydėtuvėmis į Europos čempionatą, nes daugiau kontrolinių rungtynių šįmet Lietuvoje nebus.

Pirmosiose kontrolinėse varžybose geriau sekėsi Lietuvos rinktinės komandai. Po pirmosios žaidimo dalies lietuviai prieš turkus „Žalgirio“ arenoje laimėjo dvylika taškų. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sąskaitoje buvo kone pusšimtis taškų – per pirmus du kėlinius krepšininkai įmetė 48 taškus. Svečiams į lietuvių krepšinį pavyko pataikyti 36 taškus.

Antrojoje rungtynių dalyje lyderių pozicijas Lietuvai pavyko išlaikyti. Trečiajame kėlinyje klydo abi komandos, tačiau kartu ir stengėsi demonstruoti tikrąjį krepšinį. Ant atsarginių žaidėjų suolelio atsisėdo Lietuvos rinktinės aukštaūgis Robertas Javtokas, mat šiame kėlinyje prasižengė ketvirtąjį kartą. Lietuva trečiajame kėlinyje sugebėjo atsiplėšti 18 taškų persvara ir šis etapas pasibaigė rezultatu 70:52.

Paskutiniame varžybų kėlinyje lietuviai pradėjo ypatingai klysti prieš varžovus ir suteikė turkams galimybę ne vieną tašką pelnyti nuo baudų linijos. Visgi, situaciją gerino Luko Lekavičiaus pataikyti trys taškai ir iškart atkovojus kamuolį – dar du nuo vidutinio nuotolio. Krepšininkai puikiai susižaidė ir įveikė svečius iš Turkijos rezultatu 86:74.

„Rungtynės buvo neblogos išskyrus penkias minutes. Buvome gerai nusiteikę, prieš fanus norėjome parodyti gražų krepšinį. Dar trūksta susikalbėjimo, kai tą pagerinsime, galėsime tikėtis dar geresnio žaidimo“, -kalbėjo rinktinės narys Paulius Jankūnas.

„Turiu pasakyti, kad apie 90 proc. buvau patenkintas. Buvo blogų sprendimų, tiek puolime, tiek gynyboje, bet kaip vyko žaidimas, buvo gerai. Penkios paskutinės minutės parodė tai, jog kai kurie buvo neužtikrinti. Žinoma, tai dar nėra pats čempionatas, tad neparodome visko. Šiandien buvo proga patikrinti tuos, dėl kurių nebuvau tiksliai apsisprendęs“, – po rungtynių komentavo rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

„Malonu, kad pasiekėme dar vieną pergalę. Tai yra viena iš elito komandų. Žinoma, jie leido daug pažaisti ir jauniems žaidėjams. Padarėme pakankamai mažai klaidų ir žaidėme gražų žaidimą. Kai buvo rezultatas gana aiškus, galbūt šiek tiek atsipalaidavome. Kai mūsų žaidėjai bus užtikrinti dėl vietos komandos, manau, kad pagerės žaidimas“, – kalbėjo Jonas Mačiulis.

Rungtynių atvyko stebėti ir Lietuvos jaunučių ir jaunių rinktinės, vakar Europos čempionate iškovoję sidabro ir bronzos medalius. Prieš pat turnyrą jaunieji krepšininkai buvo pagerbti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA